CSM București se impune în Slovenia în Champions League

CSM București s-a deplasat în efectiv complet în capitala Sloveniei, unde a obținut a cincea victorie în Champions League, în fața unei echipe deloc comode, care reușise un egal la Rostov în septembrie. Chiar dacă a avut fluctuații în evoluție și procentaje modeste la aruncări și atacuri, gruparea bucureșteană a avut o poartă bună, iar victoria de la Ljubljana o readuce în fruntea grupei A.

CSM-ul a început în forță și conducea cu 5-1 în minutul 7, însă o eliminare, câteva  ratări și greșeli tehnice au condus echipa slovenă către egalare, 6-6 în minutul 12. La 6-5, Adrian Vasile ceruse time-out și o trimisese în teren pe Cristina Neagu, echipa bucureșteană desprinzându-se din nou, 12-7 în minutul 23, după cinci goluri consecutive. Șase ratări în ultimele minute ale primei reprize au făcut ca diferența să scadă până la un gol la pauză, CSM București încheind primele 30 de minute cu un procentaj modest de reușită a atacurilor, 44%, însă cu un remarcabil 43% al portăriței Jelena Grubisic.

Bucureștencele au început prost repriza a doua, cu ratări în stiuație de 1 la 1 și aruncări nepregătite, iar Krim s-a desprins la 14-12 în minutul 35. Neagu a egalat la 15, dintr-un 7 metri, în minutul 38, iar Lazovic a readus CSM-ul în avantaj în minutul 43, 17-16, antrenorul gazdelor solicitând time-out. În următoarele 5 minute, însă, echipa bucureșteană s-a desprins la 21-17 și Uros Bregar s-a văzut obligat să-și consume ultimul time-out. Krim s-a apropiat la 23-25 cu 2 minute înainte de final, Martin a aruncat pe lângă poartă, însă echipa slovenă a ratat ultimul său atac, iar CSM București a obținut o nouă victorie foarte importantă. În etapa următoare, cele două echipe se vor întâlni la București, sâmbăta viitoare.

RK KRIM MERCATOR – CSM BUCUREȘTI 23-25 (11-12) Davor Loncar / Zoran Loncar (Croația)

Krim: Risovic – Da Silva 8, Pletikosic 3, Klemencic 3, Gomilar 3, Ljepoja 2, Svetik 2, Sercien 1, Konatar 1, Van Kreij, Kojic, Abina, Dobric, Vucko. Antrenor: Uros Bregar.

CSM: Grubisic, Dedu – Lazovic 5, Barbosa 4, Cvijic 4, Neagu 3, Omoregie 3, Martin 3, Smeets 1, Dembele 1, Moisă 1, Pintea, Klikovac. Antrenor: Adrian Vasile.

Foto: Facebook RK Krim Mercator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *