Preliminarii EURO 2022 / Victorie entuziasmantă a naționalei masculine cu Muntenegru

Naționala masculină a reușit duminică o victorie clară (36-27) și importantă în preliminariile EURO 2022, în partida de la Baia Mare contra Muntenegrului, echipa cu care ne vom lupta pentru locul 2 în grupa 8. Cu excepția primelor 10 minute, tricolorii pregătiți de Rareș Fortuneanu și Adi Petrea au avut o evoluție foarte bună pe ambele faze ale jocului, iar portarul Ionuț Iancu a făcut un meci mare de tot. Poarta – linia de 9 metri – contraatacul a fost ”triada” care a dus la o diferență nesperată, să recunoaștem.

Handbaliștii români au început partida la fel de prost ca în Suedia, muntenegrenii conducând cu 5-1 în minutul 8, deși ai noștri avuseseră deja o superioritate numerică. Oaspeții au atacat în 7 și au etalat acea apărare agresivă și ”etajată” de care vorbea selecționerul Rareș Fortuneanu și care i-a deranjat rău pe handbaliștii noștri în primele 10 minute. Românii au intrat, însă, treptat în joc și au luat conducerea în minutul 14, 7-6, după un gol al portarului Iancu, cel care avea, la acel moment, o intervenție și două goluri marcate ! România s-a desprins la 10-8 în minutul 19, după ce Negru a transformat un 7 metri obținut de Căbuț și tot Negru a făcut 11-8 pe contraatac un minut mai târziu. Excelentul Călin Căbuț a reușit o intercepție și a mărit diferența la 4 goluri, 14-10, tot pe contraatac, în minutul 25, iar un 7 metri transformat de Negru a făcut 16-11 în minutul 28. România a intrat până la urmă cu doar 3 goluri avans la pauză, după două atacuri compromise din cauza unor greșeli tehnice.

Românii au început foarte bine mitanul secund, iar două goluri consecutive înscrise de Călin Căbuț au dus scorul la 23-17 în minutul 41, diferență de scor la care au contribuit din plin și intervențiile lui Ionuț Iancu. Buzle a făcut 25-18 în minutul 43, iar selecționerul muntenegrean a cerut time-out. Nu i-a ajutat deloc, fiindcă băieții noștri și-au continuat evoluția excelentă și s-au impus la scor, nu înainte ca mezinul Călin Dedu să debuteze cu gol în naționala mare. De notat și faptul că dublul aniversat (onomastică și zi de naștere) Gabriel Bujor a fost golgeterul partidei, înscriind de opt ori. O victorie entuziasmantă și foarte importantă, datorită căreia calificarea la europene începe să se întrezărească. În celălalt meci al grupei, Suedia s-a impus categoric în Kosovo, 30-16. Următoarele jocuri ale României în preliminariile EURO 2022 sunt cu Kosovo, pe 10 și 13 martie 2021.

ROMÂNIA – MUNTENEGRU 36-27 (16-13) Arbitri: Péter Horváth / Balázs Marton (Ungaria)

România: Iancu 2 goluri – Bujor 8, Căbuț 6, Ghiță 6, Negru 6, Sadoveac 3, Fenici 1, Dumitriu 1, Thalmaier 1, Buzle 1, Dedu 1, Racoțea, Csepreghi, Szasz, Fotache. Antrenor: Rareș Fortuneanu.

Munetengru: Andjelic, Braunovic – S. Vujovic 6, Lasica 4, M. Vujovic 4, Grbovic 3, Lipovina 2, Glendza 2, Cepic 2, F. Vujovic 1, Cavor 1, Radovic 1, Kaludjerovic 1, Simovic, Bakic. Antrenor: Zoran Roganovic.

Foto: Emilia Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *