Egal dramatic între Steaua și Minaur, Vasluiul câștigă duelul moldav cu Magnum Botoșani

Meci pe muchie de cuțit vineri seara în sala ”Apollo” din București, între Steaua și Minaur Baia Mare. Maramureșenii au avut mai multe absențe importante – Csepreghi, Toledo, Araujo, dar au intrat cu patru goluri avans la pauză.  Steliștii au revenit, însă, în ultimul sfert de oră, înscriind câteva goluri ușoare după erorile ofensive ale adversarilor, preluând conducerea în minutul 57, 24-23, după ce Roșu a fructificat un contraatac. În ultimul minut s-a intrat la egalitate, 24-24, Mihalcea i-a adus pe militari în avantaj cu 35 de secunde înainte de final, însă Krsto Milosevic a fost eliminat când mai erau 10 secunde. Băimărenii au construit un atac care l-a avut la finalizare pe Bera în extrema stângă, acesta aducând egalarea cu o secundă înainte de ultimul fluier. Steaua ajunge astfel la a treia remiză și urcă pe locul 6, în timp ce Minaur coboară pe 5, fiind depășită de CSM București.

CSM Vaslui s-a impus în duelul moldav cu nou-promovata Magnum Botoșani, echipa lui Alin Bondar fiind lipsită de doi jucători importanți la linia de 9 metri, Florin Acatrinei și Maxim Karamyshev. Vasluienii s-au desprins decisiv în prima jumătate a reprizei secunde, 18-13 în minutul 44, s-au apărat bine, iar Petrila a avut o evoluție foarte bună în poartă. CSM Vaslui are 13 puncte, în timp ce Magnum Botoșani rămâne la cota zero.

”Mă bucur că se creează o coeziune de grup, chiar dacă eu cred că putem mai mult. Nu ne-a fost ușor, dat fiind faptul că, în ultimele 4 zile, am rămas fără doi jucători cu care pregătisem acest meci. Știam că va trebui să fim bine din punct de vedere fizic și la duelurile 1 la 1 în apărare, am avut ceva emoții pentru că nu mai jucasem în această formulă în atac nici în meciurile amicale”, a declarat Alin Bondar, antrenorul celor de la CSM Vaslui.

Din păcate, n-am reușit nici acum să câștigăm și e frustrant, văd cât de mult suferă jucătorii și mă apasă și pe mine acest lucru. Avem mulți tineri în echipă și sunt mândru de jucătorii mei, indiferent de greșelile pe care le fac, campionatul e lung și eu sper că vom atinge cât mai curând nivelul pe care ni-l dorim”, a declarat antrenorul Botoșaniului, Florin Ciubotariu.

STEAUA BUCUREȘTI – MINAUR BAIA MARE 25-25 (10-14) Arbitri: Ionuț Cazan / Gesur Suliman

Steaua: Stănescu, Bucătaru, Niculai – Grbovic 8, Mihalcea 5, K. Milosevic 4, Constantina 4, Johannson 1, Roșu 1, Olaru 1, Aslanian 1, Y. Pop, Burlacu, Khairy, Vartic, Ivancenko. Antrenor: Marius Stavrositu.

Minaur: Ciobanu, R. Pop – Căbuț 6, Ramba 5, Buzle 4, Kotrc 4, Cristescu 2, Cip 2, Haiduc 1, Bera 1, Nagy, Mureșan, Skrobic, Dobra, Bușecan, E. Pop. Antrenor: Adrian Petrea.

CSM VASLUI – MAGNUM BOTOȘANI 25-21 (13-10) Arbitri: Claudiu Gorina / Florin Melencu

Vaslui: Petrila 1 gol, Erhan – Cumpănici 4, Dragon 4, Chiratcu 3, Petrea 3, Popa 3, Kasatkin 3, Vancea 2, Carali 1, Hușanu 1, Amihăesi, Krivokapic, Voinea. Antrenor: Alin Bondar.

Botoșani: Nicolaevici, Bobeică – Lazurcă 8, Lakovic 5, Farcaș 3, Săulescu 2, Adomnicăi 2, Dumitrescu 1, Mihăilescu, Szasz, Șoldănescu, Vamanu, Polocoșer. Antrenor: Florin Ciubotariu.

Credit foto: ALEX NICODIM

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *