Naționala feminină a plecat în Danemarca pentru EURO 2020

Echipa națională feminină a plecat luni spre Danemarca, acolo unde va participa, începând de joi, la campionatele europene. Din păcate, la ultima testare Covid-19 de la sfârșitul săptămânii trecute, Crina Pintea a avut rezultat pozitiv, astfel că ea a rămas acasă. România va evolua în grupa D, urmând să joace joi, 3 decembrie (ora 19), cu Germania, sâmbătă, 5 decembrie (ora 17), cu Polonia și luni, 7 decembrie (ora 21.30) cu Norvegia. Selecționerul Bogdan Burcea a optat pentru următorul lot:

Portari: Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (Podravka Vegeta), Ana Maria Măzăreanu (Gloria Bistrița).

Linia de 9 metri: Eliza Buceschi, Laura Popa (Rapid), Cristina Laslo, Andreea Popa, Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare), Cristina Neagu (CSM București), Ana Maria Savu, Ana Maria Țicu (SCM Craiova).

Extreme: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (HC Zalău), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Laura Moisă (CSM București), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare).

Pivoți: Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subțirică-Iovănescu (Gloria Buzău).

România poate surprinde cu unitatea de grup, cu inteligența și cu disciplina tactică. Întâlnim trei adversari (Germania, Polonia, Norvegia) care au în componență un număr mare de sportive angrenate în competițiile majore europene. Toate cele trei echipe au obținut rezultate destul de bune atât la nivel de cluburi, cât și la nivelul echipei naționalei. Meciul de debut împotriva Germaniei e foarte important pentru noi. Este un meci în care un eventual rezultat pozitiv ne poate construi un capital de încredere, important în abordarea ultimelor partide din grupă cu Polonia și Norvegia. Ne-am decis să luăm lucrurile pas cu pas, să ne concentrăm maxim pe prima partidă. Asemănările dintre Germania și Polonia, exceptând mici diferențe între cele două echipe, ne ajută pentru acest debut. Ultimul meci în compania Norvegiei, care nu mai are nevoie de prezentare, e una dintre cele mai performante echipe în ultimii 20-25 de ani, cred că este o provocare pentru fiecare adversar. Bogdan Burcea

Sursa: frh.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *