Debut victorios pentru Minaur în Liga Europeană feminină

La primul joc oficial din 2021, handbalistele de la Minaur au reușit o victorie, 33-29, împotriva norvegiencelor de la Storhamar, în prima etapă a grupei C din Liga Europeană feminină. Echipa maramureșeană a avut, însă, destule probleme în fața unei adversare care a condus în majoritatea timpului, gazdele impunându-se datorită unui final mai bun, dar și evoluției remarcabile a trio-ului Kovacevic – Laslo – Popa la linia de 9 metri.

Maramureșencele au avut un început ezitant, mai ales în faza ofensivă, unde doar sârboaica Jelena Lavko a ratat de trei ori în situație de 1 la 1 cu portarul, ceea ce l-a determinat pe Costică Buceschi să joace cu Andreea Popa și Cristina Laslo în inter dreapta. De asemenea, portărița Filippa Idehn n-a prins nimic, astfel că oaspetele au condus permanent, având și 3 goluri avans. Revirimentul gazdelor s-a produs după time-out-ul cerut de Costică Buceschi în minutul 22, la 8-11, urmat de 4 goluri consecutive pentru Minaur. În poartă a intrat cu succes Cristina Enache, iar Minaur a intrat cu avantaj minim la pauză.

Repriza secundă a început cu trei goluri consecutive ale norvegiencelor, oaspetele desprinzându-se la 20-16 în minutul 36 pe o superioritate numerică, iar Costică Buceschi a fost obligat să ceară un nou time-out. De data aceasta, maramureșencele n-au avut revenirea din prima repriză, au ratat foarte mult din situații clare, iar oaspetele au condus și la 5 goluri. Mai mult, Minaur a pierdut-o în minutul 39 pe suedeza Linn Blohm, accidentată, însă, pe final, Idehn și-a revenit în poartă, Andreea Popa a egalat la 28 în minutul 54 și tot ea a marcat de la 7 metri un minut mai târziu pentru 29-28. Norvegiencele au atacat în 7 pe final dar nu le-a ieșit, iar Minaur a obținut o victorie muncită la debutul în Liga Europeană, diferența finală fiind nedreaptă față de echipa oaspete. În etapa a doua, Minaur va juca împotriva celor de la Thuringer, partida fiind programată pe 21 februarie la Baia Mare, unde se vor juca ambele meciuri cu echipa germană. Viitoarea partidă a maramureșencelor în Liga Europeană va avea loc pe 24 ianuarie, la Astrahan, cu Astrahanocika.

MINAUR BAIA MARE – STORHAMAR HANDBALL ELITE 33-29 (14-13) Arbitri: Ruslan Loshak  / Artem Shajbakov (Ucraina)

Minaur: Idehn 1 gol, Enache – Kovacevic 9, Popa 8, Laslo 7, Tănasie 2, Blohm 2, Araujo 1, Fujita 1, Lavko 1, Polocoșer 1, Burlachenko, Seraficeanu, Kerekes, Borș, Tecar. Antrenor: Costică Buceschi.

Storhamar: Liden, Haug Lerstad – Nestaker 9, Enkerud 5, Folkvord 4, Jakobsen 4, Hovden 4, Amundsen 3, Tollbring, Gabrielsen, Sandvik, Skinnehaugen, Brodal, Ronningen, Fredriksson. Antrenor: Kenneth Gabrielsen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *