Victorie pentru Dunărea Brăila la debutul în grupele Ligii Europene

Dunărea Brăila și-a început cu succes parcursul în grupele Ligii Europene feminine, impunându-se duminică, pe teren propriu, cu 29-27 în fața echipei franceze Fleury Loiret Handball, venită la Brăila fără super-vedeta Alexandra Lacrabere. Brăilencele au câștigat după un joc pe care l-au controlat în cea mai mare parte, exceptând doar finalurile de repriză.

Brăila a început bine, a condus cu 7-3 în minutul 11 și cu 12-7 în minutul 21, după o prestație foarte bună a portăriței Elena Șerban. Echipa franceză a revenit pe finalul primei reprize, s-a apropiat la un gol, însă Dunărea a intrat la pauză cu 15-13 după un gol splendid, la vinclu, reușit în ultimele secunde ale primului mitan de Bojana Milic. Chiar dacă a început mai greoi repriza secundă, cu un singur gol în primele 5 minute, echipa brăileană s-a desprins la 21-16 în minutul 41 și la 23-17 în minutul 45. Ca și în finalul primei reprize, oaspetele s-au apropiat periculos, Brăila având doar două goluri avans în minutul 59, 28-26, iar Neven Hrupec a cerut time-out. Alina Czeczi a marcat cu 68 de secunde înainte de ultimul fluier golul care a adus liniștea în tabăra gazdelor, care au obținut prima victorie în grupele Ligii Europene. În etapa a doua a grupei D, Dunărea Brăila va juca duminică, 17 ianuarie, la Krasnodar, cu Kuban, echipă ce a remizat în prima rundă la Siofok, 28-28.

HC DUNĂREA BRĂILA – FLEURY LOIRET HANDBALL 29-27 (15-13) Arbitri: Svetoslav Yovchev / Zvezdelin Yonchev (Bulgaria)

Dunărea: Șerban, Nenezic – Dmitrovic 6, Kanaval 6, Udriștoiu 4, Sazdovska 4, Czeczi 3, Dache 2, Safta 1, Milic 1, Zamfirescu 1, Tamires 1, Bucur, Pisică, Bălăceanu, Epureanu. Antrenor: Neven Hrupec.

Fleury: Dias Moreschi, Toubissa – Ondono 9, Rizo Gomez 5, Guialo 4, Sankhare 3, Begon 3, Kamdop 1, Peillon 1, Chambonnier 1, Uscinowicz, Wajoka, Dapina. Antrenor: Christophe Cassan.

Foto: Sorin Pană (Facebook Sportul Ilustrat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *