Delo Champions League / Vâlcea sparge gheața pe terenul campioanei Croației

SCM Râmnicu Vâlcea a izbutit să obțină duminică primele puncte în grupa B a Ligii Campioanelor, la a șaptea tentativă, impunându-se la Koprivnica, pe terenul campioanei Croației, scor 27-25. Fără Fernandez și Glibko, echipa vâlceană a făcut un joc bun, la fel ca și în precedenta deplasare din spațiul ex-iugoslav, când a pierdut la limită cu Buducnost. De data aceasta, echipa pregătită de Florentin Pera s-a aflat la conducere în permanență începând cu minutul 10, în vreme ce echipa croată nu a condus niciodată pe durata celor 60 de minute. Remarcabil este faptul că două dintre jucătoarele cu un aport important la succesul echipei vâlcene au fost tinerele portărițe Daciana Hosu și Diana  Ciucă. Pe final, echipa olteană a depășit cu bine o inferioritate numerică, dar și apărarea om la om la coordonatoarea Liscevic, și a obținut o victorie muncită și meritată. Peste numai 3 zile, pe 20 ianuarie, SCM Râmnicu Vâlcea are ocazia de a lega două victorii, vâlcencele urmând să primească vizita campioanei Muntenegrului, Buducnost Podgorica, echipă ce a furnizat o surpriză duminică, remizând pe terenul lui Brest, 28-28.

HC PODRAVKA VEGETA – SCM RÂMNICU VÂLCEA 25-27 (13-15) Arbitri: Ana Vranes / Marlis Wenninger (Austria)

Podravka: Dumanska, Ecimovic – Milosavljevic 9, Turk 4, Milosevic 3, Beganovic 2, Karlovcan 2, Tsakalou 2, Carlos 1, Mugosa 1, Franusic 1, Zadravec, Popovic, Dzono, Mrden, Buljan. Antrenor: Zlatko Saracevic.

Vâlcea: Batinovic, Hosu, Ciucă – Minevskaja 7, Trifunovic 4, Gonzalez 4, Liscevic 3, Elghaoui 3, Aardahl 3, Nikolic 2, Florica 1, Lopez, Bucur, Stamin, Dăscălete. Antrenor: Florentin Pera.

Foto: Facebook Podravka Vegeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *