Liga Europeană / Brăila a încheiat la egalitate la Krasnodar un meci pe care l-a avut în mână

Dunărea Brăila rămâne neînvinsă după două runde disputate în grupa D a Ligii Europene feminine, după ce a terminat la egalitate duminică, la Krasnodar, 25-25 cu echipa celebrului Evgheni Trefilov, Kuban. Handbalistele brăilence au controlat partida în cea mai mare parte a ei, dar au plătit tribut unor greșeli aproape inexplicabile comise pe faza de atac în finalul jocului.

Dunărea a început în forță, marcând în chiar primul minut prin Marina Dmitrovic, care a avut o evoluție foarte bună, apoi s-a desprins la 5-2 în minutul 8, iar Evgheni Trefilov a cerut un time-out în cursul căruia a avut una din binecunoscutele sale crize de nervi. Brăila și-a continuat, însă, evoluția bună, s-a desprins la 12-7 în minutul 16, dar la pauză a intrat cu doar două goluri avans, 15-13. Kuban a început mai bine repriza secundă și a trecut pentru prima dată în avantaj în minutul 36, 17-16, dar brăilencele au revenit rapid la conducere, iar în minutul 49 aveau 24-20, după două goluri consecutive ale Mariei Kanaval. De menționat evoluția excelentă a portăriței Elena Șerban, ale cărei parade spectaculoase au menținut Dunărea la cârma jocului. Din păcate, în ultimele 10 minute, degringolada a pus stăpânire pe faza ofensivă a echipei brăilene, care a mai înscris doar o dată în ultimele 11 minute.

Gazdele au preluat conducerea în minutul 58 (25-24), după 5 goluri consecutive, iar Jovana Sazdovska a înscris golul egalizator când mai erau 28 de secunde. Din fericire, rusoaicele n-au reușit să concretizeze ultimul atac al partidei, iar handbalistele lui Neven Hrupec au răsuflat ușurate pentru un punct, după un joc pe care l-au avut sub control în cea mai mare parte a sa. Dunărea Brăila a acumulat astfel 3 puncte după două partide, iar sâmbăta viitoare va juca acasă, cu echipa maghiară Siofok.

KUBAN KRASNODAR – HC DUNĂREA BRĂILA 25-25 (11-13) Arbitri: Dorian Sîrbu / Victor Serdiuc (Moldova)

Kuban: Utkina – Golub 9, Smirnova 6, Dudina 4, Savinova 2, Listopad 2, Davidenko 1, Trukhina 1, Zhilinskayte, Gafonova, Shavman, Bobina, Rzaeva, Efimkina, Baranik. Antrenor: Evgheni Trefilov.

Dunărea: Nenezic, Șerban – Dmitrovic 7, Kanaval 7, Dache 4, Sazdovska 3, Pisică 1, Safta 1, Tamires 1, Czeczi 1, Bucur, Milic, Zamfirescu. Antrenor: Neven Hrupec.

Foto: handballfast.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *