Antrenorii de la juniori III propun începerea campionatului în martie / ”Nu am avut voie să ne antrenăm, competiția nu va asigura șanse egale tuturor echipelor”

Competițiile oficiale ale juniorilor s-au reluat la începutul acestui an, însă, la nivelul junioarelor 1, s-a înregistrat un număr foarte mare de retrageri, doar 23 de echipe luând parte la noua ediție de campionat. Urmează celelalte categorii, junioarele II în această săptămână, dar tehnicienii de la nivelul juniorilor III, care activează la cluburile subordonate Ministerului Educației și Cercetării (MEC), trag un semnal de alarmă.

Astfel, în majoritatea județelor, echipele acestor cluburi nu au primit aprobarea de a efectua antrenamente, pregătirile acestora urmând să înceapă abia pe 8 februarie, când se vor redeschide și unitățile școlare. Cum primul turneu este programat începând cu 10 februarie, timpul de pregătire este insuficient, mai ales că, din acest sezon, regulamentul de desfășurare s-a schimbat la juniori III, aceștia urmând să dispute câte rerprize, prima dintre acestea cu 5 jucători de câmp și portar.

Deși am făcut demersuri la DSP și la Inspectoratul Școlar, nu am primit aviz favorabil pentru desfășurarea antrenamentelor, iar în această situație sunt multe cluburi subordonate MEC. Pe de altă parte, celelalte cluburi, private sau ale municipalităților, s-au antrenat normal, iar începerea campionatului pe 12 februarie nu ar asigura egalitatea de șanse. Gândiți-vă că un turneu ne costă circa 18.000 de lei. Trec peste faptul că nu avem buget aprobat pentru acest an, dar nu te poți prezenta cu sportivii după doar două zile de pregătire. Cred că normal ar fi ca sezonul competițional să înceapă la 30 de zile după ce ni s-a permis începerea antrenamentelor, apoi este suficient timp pentru desfășurarea turneelor geografice și apoi a grupelor ”Valoare”, mai ales că avem și toată vara la dispoziție. Sper ca oficialii federației să ia măsuri în sensul acesta, altfel ne vom confrunta cu un val de retrageri și la juniori III. (Antrenor echipă juniori III)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *