Liga Europeană masculină / Dinamo a pierdut în ultima secundă cu Kristianstad și are șanse minime de a merge în optimi

La primul meci al anului în Liga Europeană, Dinamo n-a reușit să obțină a doua victorie în grupa B, fiind învinsă din nou de IFK Kristianstad, scor 28-29. Chiar dacă au lăsat impresia că au jocul la îndemână, dinamoviștii au greșit decisiv pe final de câteva ori, iar nordicii au profitat și au făcut un pas important spre optimile de finală, înscriind golul decisiv la ultima fază a partidei.

Kristianstad a început mai bine, a avut 2-1 în minutul 5, după care Dinamo a marcat de 5 ori la rând, profitând de o superioritate numerică și de 3 intervenții ale lui Heidarirad. Suedezii au cerut time-out, însă ”câinii” s-au desprins la 12-7 în minutul 21, după golul lui Humet. A fost diferența maximă în prima repriză, fiindcă dinamoviștii au mai marcat doar două goluri în ultimele 10 minute ale primei jumătăți a jocului și au intrat la pauză cu două goluri avans, 14-12.

Dinamo s-a desprins din nou la 4 goluri în debutul mitanului secund, 19-15 în minutul 39, suedezii au luat al doilea time-out, iar 9 minute mai târziu au preluat conducerea, 23-22 în minutul 48, după un 7 metri irosit de Nicușor Negru. S-a mers apoi cap la cap, Heidarirad și-a intrat iar în mână și Dinamo s-a dus la 27-25 în minutul 55, apoi Shebib a ratat de pe semicerc ocazia de a-i duce pe ”câini” la 3 goluri.  Halen a egalat la 28 la capătul unui contraatac în minutul 59, Dinamo a cerut time-out cu 55 de secunde înainte de final, dar Banke a apărat aruncarea lui Kuduz. La ultima fază, pe atacul suedezilor, Hebo a greșit copilărește și a fost descalificat, suedezii au primit un 7 metri pe care Ocvirk l-a transformat și a adus victoria oaspeților. Dinamo rămâne pe locul 5 în grupă, cu doar 3 puncte din 6 partide, iar vineri va juca din nou acasă restanța cu Tatran Presov.

DINAMO BUCUREȘTI – IFK KRISTIANSTAD 28-29 (14-12) Arbitri: Miljan Vesovic / Novica Mitrovic (Muntenegru)

Dinamo: Heidarirad – Humet 7, Kuduz 6, Hebo 5, Negru 4, Gavriloaia 3, Shebib 2, Botea 1, Bannour, Mousavi, Savenco. Antrenori: Constantin Ștefan, Sebastian Bota.

Kristianstad: Banke, Christensen – Halen 8, Einarsson 6, Ocvirk 4, Frend-Ofors 3, Ehn 2, Olsson 2, Gudmundsson 2, Jurmala 1, Nyfjall 1, Nilsson. Antrenor: Ulf Larsson.

Foto: Facebook Dinamo

 

Foto: Facebook Dinamo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *