Costică Buceschi critică sistemul de desfășurare a Ligii Florilor: ”nu putem avea ritm dacă nu avem meciuri săptămână de săptămână”

La finalul partidei câștigate de Minaur în fața SCM-ului din Craiova, antrenorul maramureșean a criticat sistemul de disputare a Ligii Florilor, apreciind că influențează negativ atât evoluțiile echipelor românești în cupele europene, cât și forma jucătoarelor ce vor fi convocate la echipa națională.

Mă bucur că am câștigat și că au jucat toate fetele pe care le-am adus și sunt foarte mulțumit că nu avem nicio jucătoare accidentată după acest joc, pentru că privim și spre ce urmează, adică spre următoarele meciuri din Liga Europeană și din campionat. A fost o repetiție bună, însă de-acumva fi destul de dificil pentru noi, fiindcă ar fi trebuit să jucăm cu Crișul Chișineu-Criș și vom sta, iar următorul joc oficial, după calendarul pe care-l avem acum, va fi undeva pe 10 martie. E destul de mult timp de pauză și spun asta nu numai din perspectiva echipei mele, ci și din perspectiva jucătoarelor care sunt la lotul național. Eu cred că cel mai important lucru pentru echipa națională a României este ca jucătoarele ce vor fi convocate să aibă jocuri în picioare. Din acest punct de vedere, sistemul acesta de desfășurare decis de federație nu ne avantajează, eu am spus încă de la începutul sezonului că vom avea de suferit, în special în cupele europene. Acest lucru se vede de la meci la meci și ,din păcate, s-a văzut și ieri la meciul lui Dinamo, când au picat pe final de joc. Nu-mi doresc, dar cred că asta se va întâmpla și la următoarele jocuri ale echipelor românești în cupele europene. Nu putem să avem ritm dacă nu avem meciuri săptămână de săptămână. Costică Buceschi (antrenor Minaur Baia Mare)

Foto: facebook Minaur Baia Mare – Ovi Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *