Liga Florilor / Craiova a bătut Brăila pe final, Zalăul a învins la pas Galațiul, declarații după meciuri

SCM Craiova a reușit o surpriză miercuri după-amiază, în etapa a 12-a a primului eșalon feminin. Cu 16 jucătoare pe raportul de joc, ceea ce nu s-a mai întâmplat de mult, echipa olteană a reușit să o învingă pe ”europeana” Dunărea Brăila într-un final în care a revenit de la minus 3. După 15-15 la pauză, Brăila s-a desprins la 3-4 goluri în mitanul secund și avea 26-23 în minutul 53. Craiova revenit, însă, și a marcat de 5 ori consecutiv pentru a patra victorie a sezonului.

”E o victorie de moral pentru noi, în condițiile în care au revenit câteva jucătoare care nu sunt complet refăcute. Din păcate, am pierdut foarte multe puncte în debutul campionatului, dar sper ca jucătoarele noastre să-și recapete încrederea și să fie sănătoase, fiindcă dacă sunt sănătoase nu am temeri”, a spus la final Bogdan Burcea.

”Nu pot să-mi explic ce s-a întâmplat, am greșit mult, am ratat multe aruncări de la 6 metri. Acesta este sportul, echipa din Craiova a meritat victoria, a avut mai multă energie pozitivă. Pe de altă parte, sunt dezamăgit fiindcă noi nu am jucat la nivelul nostru și am făcut prea multe greșeli neforțate”, a declarat Neven Hrupec.

Într-un alt joc al rundei, HC Zalău s-a impus fără probleme în fața nou-promovatei CSM Galați, după ce s-a desprins încă de la început, 9-1 în minutul 15, și a avut un avans maxim de 12 goluri în repriza secundă. Ardelencele au reușit astfel a șasea victorie în campionat și au urcat pe locul 7.

”Nu sunt dezamăgită de jocul echipei, ci de faptul că mi se pare că jucăm degeaba. Eu chiar sunt îngândurată, fiindcă nu știu ce se întâmplă în spatele meu. Parcă suntem la ”Surprize, surprize” și numai știm ce să mai credem, mă refer la tot ce se întâmplă”, a declarat Alexandrina Soare.

”Nu am cum să comentez meciul, fiindcă dacă o fac și spun realitatea sunt chemat la comisia de disciplină, iar de mințit nu pot să mint de dragul nimănui”, a spus Gheorghe Tadici.

SCM CRAIOVA – DUNĂREA BRĂILA 28-27 (15-15) Arbitri: Theodor Șerbu / Andrei Vasilescu

Craiova: Dzhukeva, Curmenț, Chetraru – Adespii Molnar 5, Colac 4, Nica 4, Savu 4, Andrei 4, Țicu 3, Tudorică 2, Zamfir 1, Cace 1, Orșivschi, Ion, Gogoșeanu, Mincu. Antrenor: Bogdan Burcea.

Brăila: Șerban, Nenezic – Dmitrovic 8, Czeczi 7, Dache 5, Udriștoiu 2, Kanaval 2, Safta 1, Milic 1, Tamires 1, Bucur, Zamfirescu, Tiron, ichim, Epureanu. Antrenor: Neven Hrupec.

CSM GALAȚI – HC ZALĂU 26-32 (10-17) Arbitri: Marian State / Marius Ghiorghișor

Galați: Anghel – Cioaric 11, Sheiko 5, Andrița 3, Vizitiu 3, Vălean 1, Bokaric 1, Knezevic, Gheorghe, Marcu, Conache, Lopătaru. Antrenor: Alexandrina Soare.

Zalău: Teodorescu, Kelemen, Sabău – Severin 10, Dindiligan 8, Mihart 5, Jlezi 3, Mitrache 2, Ivan 2 Popescu 2, Berbece, Vrabie, Șerban, Prycop. Antrenor: Gheorghe Tadici.

Foto: Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *