Liga Zimbrilor / Victorie chinuită pentru Minaur în fața unei merituoase echipe a Botoșaniului

Primul joc al zilei de marți din etapa a 19-a a Ligii Zimbrilor avea teoretic o favorită certă, pe Minaur Baia Mare, care întâlnea ultima clasată, Magnum Botoșani. Mai mult, moldovenii au venit la Baia Mare cu doar 9 jucători de câmp, antrenorul Florin Ciubotariu fiind obligat să recurgă la multe improvizații, însă asta nu i-a împiedicat pe oaspeți să țină aproape și să fie la un pas de o mare surpriză. Pentru Minaur, acest joc a fost o prelungire a celui cu Famagusta din Cupa EHF, iar dacă maramureșenii se vor prezenta la același nivel în Cipru riscă să piardă la o diferență umilitoare.

Momentul decisiv al partidei s-a consumat în minutul 24, atunci când s-au dictat două descalificări. Prima a fost fără dubii, împotriva portarului băimărean Ionuț Ciobanu, ieșit imprudent în afara semicercului, unde s-a ciocnit cu Vamanu. Era 9-8 pentru Botoșani, care a beneficiat de o aruncare de la 7 metri, iar mingea aruncată de Claudiu Lazurcă l-a lovit în figură pe portarul Răzvan Pop. Reluările TV au arătat că portarul a sărit, însă arbitrii au decis descalificarea jucătorului de la Botoșani, mai mult în urma protestelor vehemente ale băncii maramureșene. UPDATE: discutând cu mai mulți arbitri, am aflat că recomandarea EHF este ca astfel de aruncări care lovesc portarul să fie penalizate cu cartonaș roșu direct. În aceste condiții, ultima clasată a jucat până la final cu o extremă pe post de coordonator (Lakovic) și un pivot pe post de inter stânga (Farcaș), după ce acesta din urmă evoluase centru până la descalificarea lui Lazurcă.

Cu toate acestea, botoșănenii n-au depus armele, au avut un portar în mare formă, pe Eugen Crăciunescu, și au condus chiar cu 18-17 (min. 44) și 20-19 (min. 49), după goluri ale lui Marius Negru, ratând desprinderea în urma câtorva ratări în situații de unu la unu cu portarul. O altă fază controversată s-a petrecut în minutul 54, la 22-22, când Ionuț Ramba a înscris recuperând o minge respinsă de portar, dar după ce revenise din semicercul advers. În cele din urmă a fost victorie pentru Minaur, la capătul unui joc slab al echipei lui Adrian Petrea, care a acuzat la final atitudinea jucătorilor săi.

MINAUR BAIA MARE – MAGNUM BOTOȘANI 25-23 (11-9) Arbitri: Adrian Nacu / Adrian Rucoi

Baia Mare: Ciobanu, Pop 2 goluri – Dobra 5, Buzle 5, Bera 5, Makaria 2, Cip 2, Cristescu 2, Haiduc 1, Ramba 1, Nagy, Mureșan, Bușecan, Kotrc, Oargă. Antrenor: Adrian Petrea.

Botoșani: Crăciunescu, Nicolaevici – M. Negru 9, Vamanu 4, Adomnicăi 4, Lazurcă 2, Szasz 2, Lakovic 1, Farcaș 1, Lazoreac, Lesniuc. Antrenor: Florin Ciubotariu.

Foto: Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *