Liga Florilor / Minaur câștigă lejer înaintea sfertului din Liga Europeană

Unul din capetele de afiș ale etapei a 13-a din primul eșalon feminin a fost disputa dintre Minaur Baia Mare și SCM Gloria Buzău, echipe aflate pe locurile 2, respectiv 4 în clasament. Pentru echipa maramureșeană partida a fost extrem de utilă în perspectiva duelului din manșa tur a sferturilor din finală din Liga Europeană, pe care-l va juca sâmbătă, la Brăila. Partida a fost echilibrată circa 45 de minute, Minaur a avut avantaj minim la pauză după o primă repriză echilibrată, apoi echipa buzoiană a dat numeroase rateuri pe faza ofensivă. Cu sârboaica Jovana Kovacevic în mare formă, echipa lui Costică Buceschi s-a desprins treptat în ultimul sfert de oră și s-a impus fără emoții, bifând a zecea victorie în campionat.

”Cred că suntem o echipă care joacă mult mai bine în repriza secundă, lucru arătat și în cupele europene. Am avut o perioadă dificilă, cu foarte multe jucătoare plecate la loturile naționale, n-am avut timp să pregătim foarte bine acest joc. Am întâlnit un adversar foarte agresiv, care a jucat și își dorește în continuare să joace în cupele europene și are jucătoare care pot să facă acest lucru. Mă bucur că am stat în joc, în repriza a doua am făcut multe schimbări, am încercat să aduc prospețime, iar astăzi trebuie să recunoaștem că ne-am apărat mult mai agresiv și n-am mai greșit astfel încât să dăm multe mingi adversarei. Trebuie să felicit toată echipa pentru cum au jucat și sper din tot sufletul să jucăm la fel și sâmbătă, contra Brăilei. A fost un meci binevenit pentru noi, pentru că ne bagă un pic în competiție, ne așteaptă un drum lung până la Brăila, mă bucur că nu avem jucătoare accidentate și mergem acolo să ne batem pentru calificare.” (Costică Buceschi – antrenor Minaur)

”Am avut o primă repriză bună, am stat în joc, iar repriza a doua am început-o ceva mai prost, cu niște greșeli de tehnică individuală, ceea ce le-a permis adversarelor să dea 2-3 goluri ușoare. Am revenit apoi, însă pe final s-a văzut și simțit eterna poveste a deplasărilor la Baia Mare și anume cele 12 ore de stat în autocar, astfel că, din punct de vedere fizic, n-am mai reușit să ținem ritmul cu echipa din Baia Mare. Cred că asta e cauza înfrângerii, când cazi fizic nici nu mai poți să gândești, am avut foarte multe ratări, dar trebuie să mergem mai departe. Îmi felicit fetele, chiar dacă a fost o înfrângere, diferența e una mincinoasă, va trebui să învățăm și să recuperăm punctele pierdute azi în următorul joc”. (Ovidiu Mihăilă – antrenor Gloria Buzău)

MINAUR BAIA MARE – SCM GLORIA BUZĂU 27-21 (13-12) Arbitri: Georgiana Doană / Ana Maria Gociu

Baia Mare: Idehn, Enache – Kovacevic 10, Lavko 6, Blohm 4, Popa 2, Laslo 2, Araujo 1, Polocoșer 1, Borș 1, Burlachenko, Tănasie, Fujita, Seraficeanu. Antrenor: Costică Buceschi.

Buzău: Iordache, Pușcaș – Rotaru 5, Iuganu 5, A. Ilie 4, Petruș 2, Petrovic 2, Janjusevic 2, Subțirică-Iovănescu 1, Simion, Munteanu, Stoleru, Livrinikj, Mărginean. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *