Buzăul se impune la limită în duelul Gloriilor din Liga Florilor

Cele două Glorii din primul eșalon feminin s-au întâlnit marți după-amiază în cel de-al treilea meci al etapei a 14-a, primul pentru echipa bistrițeană după plecarea antrenorului Horațiu Pașca. Echipa ardeleană a început mai bine și a condus cu 3-0 în minutul 7 și 7-4 în minutul 14, scor la care bistrițencele n-au mai înscris timp de 10 minute, Buzăul a revenit, a preluat conducerea și a intrat cu două goluri avans la pauză. Mitanul secund s-a disputat sub semnul echilibrului, cu Bistrița mereu în căutarea egalării, însă impreciziile ofensive, inclusiv două aruncări de la 7 metri ratate de Ardean Elisei și Costa (ambele apărate de Polocoșer), au făcut ca Buzăul să se impună într-un final pe muchie de cuțit. Laura Pristăvița a marcat și a redus diferența la un gol cu 45 de secunde înainte de final (21-22), însă Janjusevic a marcat golul izbăvitor pentru echipa lui ”Coco” Mihăilă la capătul unui atac prelungit. Buzăul reușește astfel a noua victorie a sezonului (a cincea la un gol diferență) și își consolidează locul 4, cu 28 de puncte, în timp ce Bistrița rămâne cu 18 puncte pe locul 7.

”Vreau să-mi felicit echipa pentru apărarea din jocul de azi. În atac, chiar dacă am făcut greșeli și încă suferim și nu-mi place cum arătăm, am fost mai disciplinați. Sigur că atunci când apărarea funcționează bine, e agresivă și pune atacantul să arunce din poziții dificile ajută și poarta. Vreau s-o felicit pe Alina Iordache pentru că păstrează o constanță care ajută echipa să funcționeze în momentele grele. ” (Ovidiu Mihăilă – antrenor Buzău)

”Mă bucur că sunt din nou la echipă, le felicit pe fete fiindcă au făcut un meci foarte bun astăzi, mai ales pe faza de apărare, am avut o apărare și o poartă foarte bune. Cred că diferența s-a făcut la greșeli personale, când am avut 3 goluri, adversarele au intrat repede în meci pe niște greșeli ale noastre. Va trebui să trecem repede peste acest meci, ne așteaptă un altul săptămâna viitoare, pe care ne pregătim să-l câștigăm.” (Radu Moldovan – antrenor Bistrița)

SCM GLORIA BUZĂU – GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD 23-22 (11-9) Arbitri: Daniel Basso / Florin Tofan

Buzău: Iordache, Polocoșer – Iuganu 10, Janjusevic 5, Rotaru 2, Stoleru 2, Subțirică-Iovănescu 2, Petruș 1, Ilie 1, Munteanu, Simion, Klikovac, Petrovic. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Bistrița: Zoqbi de Paula, Măzăreanu – Ilyina 6, Vasileuskaya 6, Pristăvița 3, Dincă 2, Ardean-Elisei 2, Costa 2, Rodriguez 1, Rațiu, Tetean, Moroianu. Antrenor: Radu Moldovan.

Foto: Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *