CSM București a fost eliminată dramatic din Champions League

CSM București a ratat calificarea în careul de ași al Ligii Campioanelor din cauza numărului mai mic de goluri înscrise în deplasare. După 32-27 la București, echipa bucureșteană a pierdut cu 19-24 la Moscova, în urma unei evoluții dezamăgitoare în faza de atac în repriza secundă. Doar Cristina Neagu și Jelena Grubisic au evoluat la nivel de Champions League, însă doar ele două n-au fost de-ajuns pentru o calificare, în condițiile în care unele din coechipierele lor s-au făcut de râs.

CSM a început foarte bine jocul și, la adăpostul intervențiilor Jelenei Grubisic, s-a desprins la 9-6 în minutul 20, iar lucrurile mergeau șnur pentru echipa bucureșteană. A urmat, din păcate, o perioadă proastă pe faza ofensivă, neîntreruptă nici de time-out-ul cerut de Adrian Vasile, cu mingi oferite pe tavă adversarelor pentru goluri ușoare, iar rusoaicele au înscris de 4 ori la rând, desprinzându-se apoi la 12-10 fiindcă în atacul CSM-ului doar Cristina Neagu a contat. Moscovitele au intrat cu un gol avans la pauză, după o repriză în care protagonistele echipei bucureștene au fost Cristina Neagu (6 goluri din 7 aruncări) și Jelena Grubisic (8 intervenții, procentaj 40%).

ȚSKA Moscova s-a desprins la patru goluri în minutul 39, 16-12, după câteva ratări în situații de 1 la 1 cu portarul ale bucureștencelor, iar Adrian Vasile a fost obligat să ceară time-out pentru a limpezi jocul echipei sale și pentru a întrerupe seria pozitivă a gazdelor. Ristovska a făcut 18-13 în minutul 42, iar diferența a crescut la 20-14 în minutul 50, după o sumedenie de erori ofensive ale CSM-ului, având ca efect doar 3 goluri înscrise în 20 de minute. Dmitrieva a făcut 22-15 în minutul 53, însă tandemul Grubisic – Neagu le-a readus pe bucureștence în cărțile calificării, Cristina marcând în minutul 59 și reducând diferența la 4 goluri, 19-23. Vedekhina a refăcut diferența de 5 goluri, apoi Adrian Vasile a cerut ultimul time-out, cu 65 de secunde înainte de final. CSM București a lungit ultimul atac până la final, responsabilitatea a rămas tot pe Cristina Neagu, însă asta știau și rusoaicele, care au blocat-o și s-au calificat in extremis în Final 4.

ȚSKA MOSCOVA – CSM BUCUREȘTI 24-19 (12-11) Arbitri: Marija Ilieva / Silvana Karbeska (Macedonia de Nord)

ȚSKA: Masson De Souza, Sedoykina – Ristovska 7, Dmitrieva 6, Gorshkova 2, Vedekhina 2, Ilina 2, Heindahl 2, Skorobogatchenko 2, Gorshenina 1, Sudakova, Markova, Chigirinova, Jacobsen, Illarionova, Kaplina. Antrenor: Olga Akopian.

CSM: Grubisic, Dedu – Neagu 9, Omoregie 4, Dembele 2, Cvijic 1, Lazovic 1, Pintea 1, Moisă 1, Perianu, Klikovac, Smeets. Antrenor: Adrian Vasile.

Foto: Facebook ȚSKA Moscova

Un comentariu la „CSM București a fost eliminată dramatic din Champions League

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.