Contrar regulamentului, FRH a „șters” două echipe din campionatul junioarelor 1

Decizii halucinante au fost luate după încheierea grupelor Valoare din campionatul junioarelor 1. Contrar regulamentului, CSS Ploiești a fost radiată din grupa Valoare 1, iar Energetic Râmnicu Vâlcea din grupa Valoare 2, rezultatele celor două echipe fiind anulate. Clasamentele au fost refăcute, iar CSU Știința București (foto) a fost eliminată din pix de la turneul final, acolo unde se dorește a fi trimisă Chimia Râmnicu Vâlcea.

Precizăm că atât CSS Ploiești, cât și Energetic Râmnicu Vâlcea, disputaseră cel puțin 50% plus 1 din meciurile sezonului, astfel că partidele din grupele Valoare la care cele două echipe nu s-au prezentat trebuie omologate cu 10-0 pentru adversare. Sperăm că cineva cu capul pe umeri din federație va corecta ingineria de proastă calitate a celui care a decis să calce în picioare regulamentele după bunul plac și care ar trebui schimbat din funcție fiindcă nu prea pricepe care-i treaba cu regulamentele.

STAREA DE FAPT

Calificată în grupa Valoare 1, CSS Ploiești nu s-a prezentat la primul turneu din motive medicale (Covid), partidele acesteia fiind omologate cu 10-0 pentru adversare, consemnate ca atare pe site-ul FRH și considerate disputate. Echipa prahoveană nu s-a prezentat apoi nici la al doilea turneu.

Energetic Râmnicu Vâlcea s-a calificat în grupa Valoare 2, unde a și jucat partidele din primul turneu, neprezentându-se la al doilea.

Federația a decis să anuleze toate rezultatele celor două echipe !

CE SPUNE REGULAMENTUL

Articolul 29: Echipele aflate în situația retragerii, desființării sau excluderii din competiție vor fi înlăturate din clasamentul la zi, concomitent cu:

  • anularea tuturor rezultatelor obținute în anul competițional respectiv, daca au participat la mai puțin de 50% + 1 din numărul de jocuri programate;
  • păstrarea rezultatelor obținute în anul competițional respectiv și interpretarea jocurilor rămase ca neprezentări (omologate cu 0 – 10), dacă au participat la cel puțin 50% + 1 din numărul de jocuri programate.
    “Numărul de jocuri programate” este egal cu numărul jocurilor din tur și retur.
  • dacă această situație intervine în timpul play-off/play-out-ului, rezultatele din sezonul regular se mențin, iar toate jocurile din play-off/play-out se omologhează cu rezultatul de 10 – 0 în favoarea fiecărei echipe adverse.

Încălcarea regulamentului este de-a dreptul violentă, din moment ce echipelor din Ploiești și Râmnicu Vâlcea li s-au anulat TOATE rezultatele, chiar dacă au jucat toate partidele din seria geografică, adică sezonul regulat, grupa Valoare fiind asimilată unui play-off. În cazul echipei vâlcene, aceasta a jucat și turul grupei Valoare !!!

Din punctul meu de vedere, decizia luată nu este corectă, fiindcă nu se respectă articolul 29.1 din Regulamentul de organizare și desfășurare a competițiilor naționale de handbal. Vom face o adresă către Federația Română de Handbal prin care vom solicita o clarificare a situației și sperăm ca lucrurile să se așeze pe un făgaș normal. Bun, rău, așa cum este, regulamentul trebuie respectat și trebuie să fie același pentru toată lumea. Paul Ghiorghiu (antrenor CSU Știința București)

Update: Secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru, a reacționat pe Facebook: ”Nu s-a intocmit clasamentul si nu s-au anuntat echipele calificate la turneul final de junioare 1. Astfel, nu exista pix folosit pentru eliminare si nici regulament calcat in picioare!”

Update 2: CSS Ploiești și Energetic Rm. Vâlcea au reapărut în ierarhiile Grupelor Valoare, dar clasamentele nu sunt definitivate. 

Un comentariu la „Contrar regulamentului, FRH a „șters” două echipe din campionatul junioarelor 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *