Dublă victorie cu Polonia pentru naționala de juniori

Echipa națională de juniori a susținut vineri și sâmbătă, la Izvorani, două partide de verificare în compania selecționatei similare a Poloniei. Tinerii handbaliști pregătiți de Daniel Anca, Enis Murtaza și Daniel Apostu au câștigat ambele partide, 34-30 vineri și 33-30 sâmbătă. România se pregătește pentru al doilea eșalon valoric al europenelor, care va avea loc în Letonia în luna august.

„În ambele jocuri am fost constanți și nu am cedat inițiativa, am jucat colectiv atât în apărare cât și în atac. Avem unele probleme în a rezolva anumite situații și trebuie să ne însușim cât mai repede principiile jocului din apărare. Atacul nu a avut continuitate și mobilitate și asta s-a văzut în jocul al doilea, când am găsit cu greu soluții împotriva unei apărări mai deschise. Fiind două echipe de valori egale, diferența s-a făcut la nivel de atitudine, agresivitate și, nu în ultimul rând, la nivel fizic. Îmi doresc să progresăm de la o etapă la alta, de la joc la joc, astfel încât în august să fim puși la punct pentru a câștiga turneul final și a ieși din liga a-2 a valorică”, a declarat antrenorul Daniel Anca pentru site-ul frh.ro.

”Felicit băieții și staff-ul pentru modul cum au abordat aceste partide. Pe teren am văzut unitate de grup, atitudine și dorința de a câștiga. Pe parte de pregătire psihologică, ne-a ajutat în această perioadă Andra Pleșa. Primul meci ni l-am făcut ușor, am condus și cu 9 goluri, Dan Anca a rulat întreg lotul. Avem câțiva jucători de la lotul de cadeți, cum sunt Stanciuc, Gheorghe, Radu, care și-au făcut treaba atunci când au intrat. Mă bucur că a revenit și Călin Dedu, care s-a integrat rapid la naționala de juniori, fiecare jucător este important, dar și mai important este grupul. Al doilea meci a fost mai greu puțin, polonezii au vrut să își ia revanșa. Băieții s-au mobilizat, portarii Preda, Pașca și Pal au făcut minuni în poartă și până la urmă am câștigat la 3 goluri diferență. Mai avem lucruri de pus la punct și sunt convins că staff-ul va gestiona foarte bine perioada următoare, când sperăm să mai jucăm 2 meciuri amicale cu Israel și poate Rusia, înainte de turneul de calificare din Letonia din 16-22 august, unde ne așteaptă 5 meciuri de foc”, a declarat, pentru Handbal Mania, antrenorul federal Gabriel Florea.

Meci 1 – 28 mai

ROMÂNIA – POLONIA 34-30 (15-12) Arbitri: Evghin Ali / Florin Mihordea

România: Preda, Pal, Pașca – Stanciuc 6, Duță 6, Dumitrescu 4, Dedu 4, Vereș 3, Toboșaru 3, Chiratcu 2, Pop 2, Soare 2, Katona 1, Bordeanu 1, Ardelean, Cîtu, Gheorghe, Drăgoi, Radu, Petrea. Antrenori: Daniel Anca, Enis Murtaza, Daniel Apostu.

Polonia: Zwierz – Stepien 4, Graczyk 4, Gorksi 4, Szendzielorz 3, Iskra 3, Michalowivcz 3, Molski 3, Bedzikowski 2, Domagala 1, Widomski 1, Gluszczenko 1, Pozniak 1, Stempin, Ekstowicz, Kosznik. Antrenor: Artur Markowski.

Meci 2 – 29 mai

ROMÂNIA – POLONIA 33-30 (15-14) Arbitri: Evghin Ali / Florin Mihordea

România: Preda, Pal, Pașca – Pop 7, Dedu 7, Stanciuc 5, Vereș 3, Dumitrescu 2, Duță 2, Chiratcu 1, Cîtu 1, Gheorghe 1, Drăgoi 1, Toboșaru 1, Katona 1, Petrea 1, Bordeanu, Ardelean, Radu, Soare.

Polonia: Zwierz – Bedzikowski 8, Gorksi 6, Widomski 4, Domagala 3, Ekstowicz 3, Michalowicz 3, Molski 3, Szendzielorz, Stempin, Stepien, Iskra, Gluszczenko, Graczyk, Kosznik, Pozniak.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *