Naționala de juniori a învins de două ori Israelul

Echipa națională de juniori a avut programată în această săptămână o acțiune de pregătire, care s-a finalizat cu două jocuri de verificare în compania Israelului, disputate vineri și sâmbătă la Ploiești, ambele partide fiind câștigate de tinerii handbaliști români. Selecționata pregătită de Daniel Anca se pregătește pentru eșalonul secund al europenelor, care va avea loc în Letonia luna viitoare, obiectivul echipei noastre fiind accederea în eșalonul de elită.

Stagiul de la Ploiești l-am încheiat cu două jocuri împotriva Israelului, echipă calificată în grupa valorică 1 (Elite). Am arătat că ne putem impune jocul împotriva unei echipe care, cel puțin pe hârtie, era peste noi. Primul joc a fost unul în care am arătat o disponibilitate mai mare la efort, am jucat bine în apărare, iar atacul a fost unul destul de organizat și colectiv. În jocul al doilea nu am mai avut aceeași prospețime, iar asta s-a văzut, mai ales în apărare, unde am pierdut dueluri 1 la 1 și nu am reușit să fragmentăm atacul advers și să anihilăm jocul lor cu pivotul. E drept că am câștigat, dar nu ăsta a fost obiectivul nostru principal. Ne bucurăm că am câștigat dar, pe de altă parte, sunt sigur că putem juca și mai bine, iar pentru asta este nevoie de o mai mare atenție, implicare și responsabilitate în procesul de antrenament. Daniel Anca ( antrenor principal România juniori)

ROMÂNIA- ISRAEL 29-25 (16-12) Arbitri: Claudiu Ghesoiu / Ionuț Tița – 16 iulie

România: Pal, Preda, Pașca – Katona 6, Pop 5, Stanciuc 4, Stănescu 3, Vereș 2, Toboșaru 2, Dedu 2, Chiratcu 1, Costea 1, Cîtu 1, Ardelean 1, Bote 1, Drăgoi, Bruj, Petrea, Duță. Antrenori: Daniel Anca, Enis Murtaza, Daniel Apostu.

ROMÂNIA – ISRAEL 26-21 (13-11) Arbitri: Marian Băbău / Alexandru Roibu – 17 iulie

România: Preda, Pașca, Pal – Stanciuc 6, Katona 5, Pop 4, Chiratcu 3, Cîtu 3, Stănescu 2, Toboșaru 1, Bote 1, Dedu 1, Vereș, Ardelean, Petrea, Drăgoi, Costea, Duță. Antrenori: Daniel Anca, Enis Murtaza, Daniel Apostu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *