Încă o magie făcută de Dinamo în Champions League: victorie cu Veszprem !

Magicianul Xavi Pascual și campioana României au mai produs o mare surpriză în Champions League, învingând-o joi seara, la București, pe Veszprem cu 31-29, la capătul unui joc în care Dinamo a condus în cea  mai mare parte a timpului după primul sfert de oră. Este a doua victorie a dinamoviștilor în competiția campioanelor, după cea din prima etapă cu Kielce, campioana României rămânând în cursa pentru calificarea în optimi.

Dinamo a început la linia de 9 metri cu Khairi la coordonare, Gurbindo și Nantes Campos interi, formulă în care atacul pozițional a fost greoi, bucureștenii ajungând cu greu în situații de finalizare. Astfel, Veszprem a condus cu 6-4 în minutul 12, dar lucrurile s-au schimbat după câteva schimbări făcute de Xavi Pasqual. Bizău a intrat la coordonare, interi au fost Dissinger și Bannour, iar jocul a căpătat o altă turnură, favorabilă gazdelor. După 8-8 în minutul 19, dinamoviștii s-au apărat foarte bine și au reușit să se desprindă la 13-9 în minutul 27, după ce Gavriloaia a marcat în poarta goală din propria jumătate. Între timp, Veszprem își pierduse un apărător de bază, Adrian Sipos, după ce arbitrii sârbi au fost păcăliți de un act teatral al lui Bannour. La plus 4, Dinamo și-a pierdut luciditatea ofensivă, iar oaspeții au profitat și au egalat, însă ”câinii” au intrat cu avans minim la pauză, după un 7 metri transformat de Ghionea.

Campioana României a revenit la formula de start în debutul reprizei secunde și s-a desprins la 19-17 în minutul 37, două dintre goluri fiind realizate în urma unor aeriene spectaculoase. Pascual a făcut 21-18 în minutul 43, după câteva intervenții foarte bune ale lui Ghedbane, portarul dinamovist făcând posibilă o nouă desprindere la 4 goluri, 23-19 în minutul 45, după un alt gol marcat în poarta goală de gazde. Militaru a văzut și el direct cartonașul roșu în minutul 51, după o intervenție dură, apoi dinamoviștii s-au pripit în atac și Veszprem a egalat la 27 în minutul 55, după 4 goluri consecutive.

Cu două minute înainte de final, Dinamo avea avantaj minim, 29-28, Ghedbane a scos cu piciorul aruncarea lui Nenadic, apoi Ghionea a mărit diferența la 2 goluri cu un minut înainte de final. Oaspeții au repus rapid, au obținut un 7 metri și eliminarea lui Sorhaindo când mai erau 55 de secunde, însă Marguc a aruncat în bară ! Din păcate, la atacul următor, Bannour a greșit copilărește o pasă și le-a oferit advesarilor oportunitatea de a marca în poarta goală. Din fericire, campioana României a gestionat bine ultimul atac, dejucând apărarea avansată a adversarilor, Shebib a ratat de pe semicerc, dar Bannour a recuperat și a marcat pentru o victorie uriașă. În etapa a șaptea a grupei B, Dinamo va juca pe 17 noiembrie la Flensburg.

DINAMO BUCUREȘTI – TELEKOM VESZPREM 31-29 (14-13) Arbitri: Nenad Nikolic / Dusan Stojkovic (Serbia)

Dinamo: Ghedbane, Heidarirad – Ghionea 7, Nantes Campos 6, Bannour 4, Pascual 3, Sorhaindo 3, Shebib 3, Gurbindo 2, Dissinger 1, Gavriloaia 1, Khairi 1, Bizău, Negru, Mousavi, Militaru. Antrenor: Xavier Pascual.

Veszprem: Corrales, Cupara – Nenadic 9, Marguc 6, Strlek 5, Omar 3, Maqueda 3, Blagotinsek 2, Mahe 1, Sipos, Ligetvari, Nilsson, Lauge, Lukacs, Lekai, Ilic. Antrenor: Momir Ilic.

Foto: Emilia Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *