Sven Nivard, francezul care și-a plătit transferul pentru a juca la Iași, în Divizia A

Fără îndoială că cea mai insolită prezență din Divizia A a masculină este cea a francezului Sven Nivard, component al formației Politehnica Iași. Născut în Indiile de Vest franceze în urmă cu 19 ani, el a visat dintotdeauna să devină medic veterinar, dar și să facă sport de performanță. ”Am descoperit handbalul când aveam 7 ani, dat fiind faptul că e un sport foarte popular în Franța, și am avut o pasiune pentru el din primele clipe. Pe toată perioada studiilor de până acum, am muncit din greu pentru a avea note bune la școală și pentru a-mi ridica nivelul la handbal”, ne-a spus Sven Nivard.

Când a terminat liceul, Sven a mers la studii la Marsilia, însă nu a reușit să ”împace” facultatea cu pasiunea pentru handbal, așa că a luat decizia de a studia medicina veterinară în străinătate, în limba engleză. Așa a ajuns să descopere Iașul. ”Am fost suprins și încântat în același timp și am știut din primul moment că acesta este orașul în care-mi voi petrece următorii 6 ani, perioada în care-mi voi face studiile. Am căutat apoi o echipă la care să pot juca și am fost fericit să găsesc Politehnica Iași, unde mi s-a permis să merg să mă antrenez, unde m-am integrat imediat, datorită coechipierilor amabili și antrenorului gata să-mi dea o mână de ajutor oricând”, spune Sven Nivard.

După câteva antrenamente, antrenorul Florin Spiridon i-a propus handbalistului francez să semneze cu gruparea ieșeană, însă un impediment major îl reprezenta taxa de transfer internațional, de  2700 de euro, handbalul nefiind deloc în grațiile autorităților publice ieșene. Dragostea pentru handbal a lui Sven a învins acest obstacol, astfel că stângaciul francez a bifat deja primele două jocuri oficiale pentru noua sa echipă, după ce și-a achitat singur taxa de transfer. ”Chiar dacă am avut două înfrângeri consecutive, eu cred că echipa are potențial și vom realiza lucruri bune împreună. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și care mi-au oferit această oportunitate. Voi munci din greu în fiecare zi pentru echipa mea și pentru orașul meu de acum și sper ca, în curând, să obținem rezultate cât mai bune și poate chiar să promovăm în prima ligă”, a precizat Sven Nivard.

Se cunoaște că Sven a crescut la școala franceză de handbal, are în bagajul tehnic procedee pe care nu le-am văzut la juniorii noștri. În acest moment, se cunoaște că a făcut o pauză, e un pic reținut, are nevoie de mai multă încredere în el însuși, fiindcă din partea mea o are. Una peste alta, eu cred că e un jucător care promite mult. Florin Spiridon (antrenor Politehnica Iași)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *