Dinamo a pierdut frumos în fața deținătoarei Champions League

Meci de gală joi seara, în Polivalenta bucureșteană, acolo unde campioana României a primit vizita deținătoarei Champions League, Barcelona. ”Câinii roșii” n-au reușit surpriza, însă au avut o prestație solidă în fața unor adversari de clasă mondială, pierzând cu 30-35, rezultat ce a părut prea sever pentru echipa lui Xavier Pascual. De altfel, acesta a și spus la conferința de presă că Barcelona a meritat victoria, dar și că echipa sa ar fi meritat un rezultat mai bun.

”Pasqui” și-a surprins fosta echipă atacând în 7 contra 6 încă din primul minut, însă dinamoviștii au comis multe greșeli pe atacul pozițional, oferindu-le adversarilor oportunități de a înscrie goluri ușoare. Barcelona a intrat cu două goluri avans la pauză, s-a desprins în repriza secundă și la cinci lungimi, însă Dinamo a revenit spectaculos de la 23-28 în minutul 48 la 29-30 în minutul 56, după golul lui Sorhaindo. Sala a luat foc, publicul a privit ultimele minute în picioare, dar oaspeții au călcat rapid pedala de accelerație, Dika Mem și-a arătat clasa cu trei goluri în ultimele 4 minute, perioadă în care ”câinii” n-au mai marcat decât o dată. ”Din teren nu am simțit nicio clipă că am pierdut jocul de sub control, chiar și când adversarii s-au apropiat la un gol”, avea să spună după meci jucătorul Barcelonei, Youssef Ben Ali. ”Sunt mândru de echipa mea, atunci când băieții luptă așa cum au făcut-o în această seară nu poți fi supărat, nu poți cere mai mult, îi felicit și le mulțumesc”, a spus Xavier Pascual.

Dinamo rămâne pe ultimul loc în grupa B, cu 6 puncte, iar în ultimele trei runde le va juca în deplasare cu FC Porto (24 februarie) și Kielce (9 martie) și pe teren propriu cu Paris Saint-Germain (3 martie).

DINAMO – BARCELONA 30-35 (15-17) Arbitri: Ivan Pavicevic / Milos Raznatovic (Muntenegru)

Dinamo: Ghedbane, Heidarirad – Shebib 9, Nantes Campos 8, Ghionea 4, Dissinger 3, Pascual 2, Bizău 2, Sorhaindo 2, Gurbindo, Negru, Gavriloaia, Humet, Militaru, Mousavi, Khairi. Antrenor: Xavier Pascual.

Barcelona: Perez de Vargas 1 gol, Maciel – Mem 9, Langaro 7, Janc 5, Ben Ali 3, Gomez 2, Fernandez 2, Makuc 2, Fabregas 2, N’Guessan 1, Zeinelabedin 1, Cindric, Arino, Richardson, Goncalves. Antrenor: Antonio Carlos Ortega.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *