Liga Florilor / CSM București a învins în Giulești, lupta pentru titlu se va da în trei

Cel de-al doilea derby al zilei de joi din Liga Florilor s-a încheiat cu același scor ca primul, numai că în sala ”Rapid” echipa oaspete a fost cea care a obținut victoria, scor 28-27. CSM București s-a impus la limită datorită unei prestații excelente a Cristinei Neagu, pentru care apărarea rapidistă n-a avut soluții, dar și a celor cinci aruncări de la 7 metri ratate de echipa gazdă în prima repriză.

Într-o atmosferă incendiară creată de galeria rapidistă, CSM a început cu două goluri consecutive, Rapidul a replicat cu 4, după care s-a mers cap la cap până în minutul 20, când oaspetele s-au desprins la 9-7, Omoregie înscriind după ce Grubisic apărase un 7 metri executat de Fernandez. Campioana s-a desprins la 12-9 în minutul 24, diferența de 3 goluri menținându-se până la pauză, prima repriză încheindu-se cu un 7 metri apărat de Davidsen la Carlos.

Carlos Viver a trimis-o în poartă pe Julie Foggea în repriza a doua, iar intervențiile acesteia, coroborate cu evoluțiile bune ale Aliciei Fernandez și Elizei Buceschi, au permis Rapidului să revină în joc. Astfel, gazdele au egalat la 18 în minutul 42 și au trecut în avantaj în minutul 46, după golul Dorinei Korsos, 21-20. CSM-ul a trecut la atacuri 7 contra 6, Cristina Neagu a fost de neoprit, echipa oaspete a revenit la conducere și s-a desprins la două goluri în minutul 53, 24-22, iar Rapidul n-a mai izbutit să revină.

Victoria CSM-ului o apropie la un singur punct de lidera Rapid, în timp ce SCM Râmnicu Vâlcea are o restanță pe care n-o poate pierde, cu ultima clasată, astfel că echipa olteană va veni la un punct de campioană și la două de gruparea giuleșteană. Campionatul se întrerupe până pe 12 martie, iar etapa viitoare programează două meciuri de foc: Măgura Cisnădie – Rapid și CSM București – SCM Râmnicu Vâlcea.

RAPID BUCUREȘTI – CSM BUCUREȘTI 27-28 (12-15) Arbitri: Bogdan Stark / Romeo Ștefan

Rapid: Ciucă, Voicu, Foggea – Fernandez 10, Buceschi 7, Carlos 3, Korsos 2, Badea 2, Constantinescu 2, Hernandez 1, Perianu, Tîrcă, Lefter. Antrenor: Carlos Viver.

CSM: Grubisic, Davidsen – Neagu 13, Martin 5, Omoregie 4, Dembele 3, Arntzen 2, Broch 1, Da Silva, Aune, Klikovac, Dindiligan. Antrenor: Adrian Vasile.

Foto: Facebook CSM București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *