Liga Florilor / Vâlcea câștigă dramatic în fața Buzăului

Primul meci al zilei de joi din Liga Florilor, între ocupantele locurilor 3 șin 4, a fost unul extrem de spectaculos, SCM Râmnicu Vâlcea impunându-se pe teren propriu într-un final dramatic și tensionat în fața Gloriei Buzău, scor 28-27.

După un început de joc echilibrat, Buzăul s-a desprins la 12-10 în minutul 22 după trei goluri consecutive și a avut chiar 17-13 în minutul 29. Oaspetele au intrat cu două goluri avans la pauză, în urma unei prime reprize în care Marta Batinovic a avut 11 intervenții, iar Bianca Harabagiu a fost de neoprit de la distanță, înscriind de 5 ori. Cu Liscevic la timonă și cu tânăra Corina Lupei în mare formă, Vâlcea a făcut o repriză secundă mai bună, a egalat la 23 în minutul 48 și a luat conducerea în minutul 54 după golul Irinei Glibko, 25-24, după mai bine de 30 de minute în care Buzăul s-a aflat la conducere.

La intrarea în ultimul minut scorul era egal 27, gazdele au avut atacul, au intrat în amenințare de joc pasiv iar Bent Dahl a cerut time-out când mai erau 33 de secunde. Liscevic și-a arătat din nou clasa și a marcat cu 23 de secunde înainte de final, după care Buzăul n-a izbutit să puncteze la ultimul atac, astfel că Vâlcea a obținut o victorie foarte importantă și ar putea intra cu șanse bune în lupta pentru titlu în funcție de rezultatul partidei Rapid – CSM București. Să mai notăm și faptul că, pe final, atât jucătoarele celor două echipe, cât și băncile tehnice, au arătat că au mari probleme de cunoaștere a regulamentului, protestând anapoda la faze clare.

SCM RÂMNICU VÂLCEA – SCM GLORIA BUZĂU 28-27 (15-17) Arbitri: Theodor Șerbu / Andrei Vasilescu

Vâlcea: Roch (9 interv.), Hosu (3 interv.) – Liscevic 6, Lupei 5, Nikolic 5, Elghaoui 3, Gorshenina 3, Bucur 3, Glibko 2, Gonzalez 1, Klikovac, Dache, Dăscălete, Stamin. Antrenor: Bent Dahl.

Buzău: Batinovic (18 interv.), Mîrcă-Olariu – Simion 9, Harabagiu 7, Czeczi 4, Zamfirescu 2, Petrovic 2, Subțirică-Iovănescu 1, Stoleru 1, Shteriova 1. Antrenor: Adrian Chiruț.

Foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *