Danemarca s-a impus fără probleme la Mioveni în preliminariile EURO 2022

Naționala feminină a României n-a avut nicio șansă în partida cu Danemarca, din grupa 2 a preliminariilor campionatelor europene din acest an, pierzând cu 28-35 la Mioveni. Medaliata cu bronz a ultimelor mondiale s-a impus la pas în fața ocupantei locului 13 la aceeași competiție, iar această diferență de 10 locuri a fost vizibilă în cele mai multe momente ale jocului. Echipa nordică a avut cel puțin o viteză în plus și a avut în față o apărare deloc mobilă, depășită cu multă ușurință de adversare. Fără Cristina Laslo și fără stângace la linia de 9 metri, cu două jucătoare care n-au intrat deloc, Subțirică-Iovănescu și Dache, România a înscris primul gol abia în minutul 8 și n-a pus mari probleme selecționatei nordice. Nici revenirea Cristinei Neagu n-a adus vreun plus, ea având o evoluție modestă și un  procentaj de 38% de reușită a aruncărilor. Mai mult, handbalistele noastre au ratat numeroase situații de 1 la 1 cu portarul, în timp ce poarta n-a strălucit. Cea mai bună jucătoare a echipei noastre a fost Bianca Harabagiu, care a marcat 6 goluri frumoase de la distanță. Prea puțin pentru a emite pretenții. La cum arată lucrurile, vom avea emoții mari pentru calificare. O mențiune specială și pentru senzaționalul public de la Mioveni, care și-a încurajat frenetic favoritele timp de 60 de minute. Următorul joc al echipei noastre va avea loc sâmbătă, de la ora 17.10, la Odense, tot cu Danemarca.

Miercuri seara a existat totuși un român care a câștigat în preliminariile europenelor. Costică Buceschi a condus naționala Turciei spre victorie în partida de pe teren propriu cu Islanda, scor 30-29.

ROMÂNIA – DANEMARCA 28-35 (13-19) Arbitri: Maike Merz / Tanja Kuttler (Germania)

România: Ciucă, Dumanska – Harabagiu 6, Pintea 6, Ostase 3, Neagu 3, Zamfirescu 3, Dincă 2, Badea 2, Tîrcă 2, Moroianu 1, Bazaliu, Polocoșer, Dindiligan. Antrenori: Adrian Vasile, Bent Dahl.

Danemarca: Toft, Reinhardt – Friis 10, A.M. Hansen 6, Heindahl 4, Tranborg 4, Jorgensen 4, Hojlund 2, Iversen 2, Bohme 1, Petersen 1, Moller 1, Pedersen, Haugsted, A.U. Hansen, Burgaard. Antrenor: Jesper Jensen.

Foto: Emilia Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *