Van der Vaart a făcut un copil cu handbalistă celebră și s-a apucat de darts după ce s-a retras din fotbal

Rafael van der Vaart (39 de ani), unul dintre cei mai importanți jucători din istoria fotbalului olandez, are o viață „plină” după retragerea din fotbal. Printre altele, s-a căsătorit cu o handbalistă cu zece ani mai tânără, a făcut un copil, a devenit ambasadorul unui cazinou și s-a apucat de darts.

În 18 ani de carieră fotbalistică, fostul mijlocaș ofensiv olandez a câștigat o supercupă a Spaniei cu Real Madrid, două titluri de campion și al țării sale, plus o cupă și o supercupă cu Ajax Amsterdam, un titlu de campion al Danemarcei cu Midtjylland. S-a retras de la Esbjerg (Danemarca), la finalul sezonul 2018-2019. Van der Vaart are 109 meciuri și 25 de goluri marcate pentru naționala batavă.

Perioada de vârf a carierei a fost atinsă în sezonul 2012-2013, când avea cota de piață 24,5 milioane de euro și evolua pentru Tottenham Hotspur, în Premier League.

Rafael a fost un fotbalist foarte mediatizat și nu a ieșit din atenția mass media nici după ce și-a agățat ghetele în cui. Prima știre a fost că a devenit jucător profesionist de darts, înscriindu-se în Organizația Britanică de Darts (British Darts Organization). Și-a făcut debutul în acest sport în Denmark Open, turneu organizat de Esbjerg, unde a reprezentat o performanță de răsunet împotriva experimentatului Thomas Anderson.

Van der Vaart l-a învins cu 4-2 pe Andreson, dar a fost readus cu picioarele pe pământ în rundă următoare, de un 0-4 sec cu Morgens „Turbo” Christensen, fost semifinalist al competiției.

Este pasionat și de jocuri de cazino

Nu a fost singurul turneu de darts la care a participat fostul fotbalist de la Ajax, chiar în anul retragerii din fotbal. El a făcut echipă cu compatriotul Michael van Gerwen (un jucător important) la Promi-Darts World Championship din Germania. Cei doi au ajuns până în finală. Jucătorul format la academia „lăncierilor” a avut mai mult timp și pentru hobby-ul reprezentat de jocurile de cazino, jucând ocazional sloturi care pot fi găsite și pe Frank Casino online.

În 2021, Rafael van der Vaart a devenit ambasador al unui cazinou din Olanda. Fostul fotbalist a explicat că a acceptat propunerea prin prisma faptului că respectivul cazinou sprijină în mod constant sportul prin sponsorizări și prin competițiile pe care le organizează.

Revenind la darts, trebuie spus că, tot în 2021, Van der Vaart a fost văzut în public la World Series Finals, alături de handbalista Estavana Polman, coordonatoarea naționalei Danemarcei și câștigătoare a medaliei de argint la Campionatul European din 2016.

De altfel, Rafael și Estavana (care este mai tânără cu 10 ani) s-au și căsătorit, iar din această căsătorie s-a născut Jesslynn. După oficializarea relației, s-a găsit explicația pentru faptul că olandezul a acceptat să meargă la Esbjerg, o echipă care nu este importantă nici măcar în Danemarca:  Estavana Polman evolua pentru echipa de handbal din acel oraș.

Din august 2021, în paralel cu cariera de jucător de darts, Rafael van der Vaart este și antrenor secund la Esbjerg. Cel mai scump jucător al clubului fondat în 1924 este atacantul Mathias Jorgensen (500.000 de euro, potrivit transfermarkt.com).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *