Vâlcea pierde acasă fără drept de apel în Liga Europeană

Cea de-a doua reprezentantă a României în sferturile de finală ale Ligii Europene feminine a pierdut duminică pe teren propriu și are șanse minime de a merge în Final Four. SCM Râmnicu Vâlcea a fost învinsă cu 39-33 de echipa daneză Herning-Ikast, după un meci în care apărarea echipei oltene a făcut un joc deplorabil. E foarte interesant cum extrema daneză Emma Friis a marcat 11 goluri, după ce înscrisese de 10 ori pentru naționala țării sale în partida cu România de la Mioveni, de la începutul acestei luni.

Oaspetele au condus încă din debutul jocului de la Râmnicu Vâlcea, au avut 7-3 în minutul 8 și 12-6 în minutul 27, încheind prima repriză cu un avans de 3 goluri, însă cu nu mai puțin de 20 de goluri înscrise în 30 de minute în care portărițele gazdelor au făcut figurație. Echipa olteană a început cursa de urmărire în mitanul secund și a izbutit să egaleze la 29 în minutul 50, beneficiind de câteva intervenții ale Isabellei Roch. Din păcate, echipa pregătită de Bent Dahl nu a fructificat momentul favorabil și a clacat în ultimele 10 minute, pierzând la o diferență care îi duce șansele de calificare aproape de cota zero. Returul va avea loc sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 19, la Ikast.

SCM RÂMNICU VÂLCEA – HERNING-IKAST HANDBOLD 33-39 (17-20) Arbitri: Vasileios Charitsos / Panagiotis Naskos (Grecia)

Vâlcea: Hosu, Roch, Rus – Glibko 9, Dache 6, Lupei 6, Liscevic 3, Elghaoui 2, Levchenko 2, Klikovac 2, Nikolic 2, Gorshenina 1, Bucur, Dăscălete. Antrenor: Bent Dahl.

Ikast: Englert – Friis 11, Bakkerud 9, Lindqvist 7, Petersen 4, Johansen 3, Brandt 2, Scaglione 1, Iversen 1, Hougaard 1, Axner, Kristensen, Ebler, Simonsen, Frey. Antrenor: Kasper Christensen.

Foto: eurohandball.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *