Liga Florilor / Achiziții de pe spațiul ex-iugoslav la Minaur Baia Mare

Clubul Minaur Baia Mare a anunțat despărțirea de șapte jucătoare la finele acestui sezon: Cristina Laslo (Gloria Bistrița), Jelena Lavko, Karoline Helena de Souza, Alexandra Severin (Dunărea Brăila), Yaroslava Burlachenko (Gloria Buzău), Angela Cioca (CSM Târgu Jiu) și Asuka Fujita (SCM Râmnicu Vâlcea). Gruparea maramureșeană a anunțat și primele două achiziții pentru sezonul viitor.

Aleksandra Vukajlovic (foto)s-a născut pe 7 iunie 1997 la Cacak (Serbia). Are 1.70m și joacă pe postul de centru (conducător de joc). La seniori a evoluat la ŽORK Jagodina (2016), Békéscsabai ENKSE (2016-2020), Debreceni VSC (2020-2021), iar sezonul 2021-2022 a jucat pentru Érd HC (unde a fost împrumutată de Debrecen). La Erd este în acest moment a doua marcatoare a echipei. Este componentă a echipei naționale a Serbiei, pentru care a jucat 14 meciuri și a marcat de 28 de ori.

Gabriela Gudelj s-a născut la Split (Croația) pe 9 august 1997. Are 1.75m și 69 kg și joacă pe postul de inter dreapta. A început handbalul în orașul ei natal, apoi și-a continuat activitatea la Lokomotiva Zagreb. A plecat apoi în Norvegia, unde a jucat trei sezoane la două cluburi, Gjovik și Byasen Handball. Acum două sezoane s-a întors în Croația la Zrinski, iar mai apoi a semnat pentru Podravka Vegeta, unde a fost colegă cu internaționalele romance Yulia Dumanska și Bianca Bazaliu. Pentru Podravka a evoluat și în grupele Ligii Campionilor, marcând două goluri. Gabriela a făcut parte din echipa de handbal feminin a Croației în calificările la Campionatul European din octombrie anul trecut și a participat și la Campionatul Mondial din Spania.

Sursa: csminaur.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *