Maximilian Gavrilă: Cât mai costă un vot la alegeri ?

Maximilian Gavrilă, candidat la președinția Federației Române de Handbal la alegerile de joi, 28 aprilie, a publicat un material acuzator la adresa modului în care se încearcă obținerea de voturi. Ce e mai grav este că, din câte se aude, șefii de cluburi au primit ordine să trimită la alegeri oameni obedienți care să acorde voturi pe orice alte criterii decât cele handbalistice…

„Alegerile de la handbal, la mâna impostorilor – cât mai costă un vot?!

Și spun asta în perfectă cunoștință de cauză, știu ce se întâmplă înainte de scrutin, știu ce comisii sunt date, ce scaune mai importante sunt puse în joc, dar nu știu, din păcate, cât mai costă un vot, la aceste alegeri! Cu patru ani în urmă, la pomana electorală de la Rin Grand Hotel, s-a zvonit că aproape toți cei care au avut cazare acolo au găsit sub pernă și câte-o hârtie de 500 de euro, alții chiar câte două, în funcție munca depusă în favoarea unuia dintre candidați. Cam scumpă pomana, este adevărat, dar gândul la mandatul de patru ani și câștigurile care aveau să vină au meritat tot efortul. Nu mai știu cât va costa votul de joi, de la Marriott, tariful va fi ceva mai mare, pentru că sunt candidați mai mulți și șansele sunt împărțite, iar Marriott-ul este un hotel prima-ntâi!

Aici apar impostorii, adică șarlatanii, farsorii, cei care nu se gândesc la revigorarea handbalului – și ce dacă nu mai avem performanțe, ce dacă ratăm competiții europene și mondiale una după alta? Nici statului român nu-i pasă, vin bani în continuare la Federație, fără ca cineva să fie tras la răspundere, de eșecurile anuale. Este ca un fel de perpetuum mobile, Federația face proiecte cu naționalele, promite calificări și medalii, Ministerul Sportului este impresionat și dă bani cu teancul, dar proiectele nu sunt respectate, nu există nici calificări și nici clasări pe locuri cât mai aproape de medaliile strălucitoare. Păreri de rău și atât. Peste un an, ciclul se reia, adică alte proiecte, alte angajamente, alți bani, altă distracție, alte nereușite, până când?

Sportul românesc este într-o criză gravă de moralitate, începând cu ministrul Sportului, care-și scoate consiliera la masă, după o noapte de dezbateri asupra proiectelor viitoare, și continuând cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român, combinat în afaceri de zeci de mii de euro, cu echipamente falsificate. Nu mai sunt oameni de calitate, onești și dedicați sportului, chiar și foștii medaliați la comptetițiile internaționale, ajunși în fotoliile de conducere, își arată incompetența și doar asistă impasibili la prăbușirea disciplinei sportive în care ei au performat – vezi atletismul, vezi gimnastica, vezi baschetul și voleiul, chiar și fotbalul este în pierdere de turație, iar lista poate continua.

Și urmează și handbalul firește, care merge spre anonimat, în trend cu celelalte discipline. Aici s-au instalat impostorii, s-au prins de bugetele federațiilor ca niște căpușe, ce sug din banii destinați sportului. E timpul să dea socoteală, să scăpăm, cel puțin, de președintele de la Federația de Handbal, Alexandru Dedu, care a înșelat handbalul timp de opt ani, cu tot felul de promisiuni deșarte, de care nu s-a achitat. Dacă lumea handbalului a înțeles ce-a făcut Dedu din handbalul românesc, atunci nu-l vom mai avea din mandatul următor și pot să fac pariu că acest personaj va fi uitat degrabă, chiar și cei care l-au servit vor căuta să se dezică de el.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *