Exclusiv / Adrian Vasile: Apărarea este focusul nostru principal, nu atacul și golul sunt cele mai importante lucruri din handbal

Rep.: Ai vorbit la conferința de presă despre faptul că sunt lucruri bune și mai puțin bune în jocul naționalei. Care sunt lucrurile la care este cel mai mult de lucru în prezent ?

Adrian Vasile: Tot timpul în apărare. Trebuie să înțelegem că modul în care trebuie să juicăm handbalul trebuie să fie cu concentrare maximă pe faza de apărare, începând cu replierea. Cred că, așa cum am spus-o și după mondial, handbalista româncă are foarte multă inteligență, inventivitate și nu atacul va fi vreodată problema României, desigur fără să exagerăm. Trebuie, însă, să înțelegem că apărarea este focusul principal, pe asta trebuie să ne concentrăm, de asta și majoritatea ședințelor tactice pe care le avem sunt într-o proporție de 70% doar despre apărare. Asta trebuie să facem în România, trebuie să înțelegem că trebuie să ne apărăm și că lucrurile foarte bune se câștigă cu o apărare foarte bună, nu cu atac și nu cu ideea că atacul și golul sunt cele mai importante lucruri din handbal.

Rep.: Care sunt lucrurile care evoluează cel mai bine ?

A.V.: Cred că începem să arătăm un apetit foarte clar de a juca handbal în viteză, iar ăsta e un lucru care, deja de suficient de mult timp, a devenit viitorul în handbal. Mă bucur că fetele au această dorință de a juca repede, în viteză, iar față de perioada trecută, cred că e un mare plus al României pentru faza de atac faptul că jucăm faza a doua, încercăm să jucăm în viteză.

Rep.: Meciul de azi a arătat foarte clar că echipa României are nevoie de Cristina Neagu. Crezi că are și Cristina Neagu nevoie de jocurile la echipa națională ?

A.V.: Evident, este despre echipa României, despre a juca în angrenajul echipei României, despre jucătoare care joacă, majoritatea, împreună doar când vin la echipa națională. Este nevoie de timp și repetări între noi și e nevoie ca astfel de meciuri cu miză să le câștigăm de o manieră bună, astfel încât să facem pași corecți spre o direcție bună. După părerea mea, calificarea este una corectă și normală după meciul de azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *