28 aprilie 2022 – schimbare sau dezastru în handbalul românesc

Opt ani care au aruncat handbalul românesc în obscurantism. O națională masculină care nu a reușit nicio calificare, învinsă și depășită în grupele preliminare ale europenelor de Kosovo. O națională feminină care a avut ca obiectiv locul 10 la mondiale și a terminat pe locul 13, iar la tragerea la sorți pentru grupele europenelor a ajuns în urna a patra. A moștenit o națională de junioare campioană mondială pe care a făcut-o praf, în timp ce prima ligă feminină e plină de străine care primesc salarii la care nici nu ar visa în Vest. Nenumărate scandaluri legate de arbitraj urmate de câteva suspendări în bătaie de joc.

Acestea sunt realizările celor două mandate ale administrației Dedu, care și-a pus în cap toate gloriile handbalului românesc, cărora le-a interzis participarea la Adunarea Generală de Alegeri. Adăugați la toate acestea metodele prin care șeful handbalului românesc încearcă să atragă voturi: cazare gratis la cinci stele plus un chiolhan intitulat pompos „dineul handbalului românesc”. Zeci de mii de euro aruncați pentru cerșit de voturi în loc să fie direcționați la copii și juniori. Plus vizite la politicieni și factori de decizie cu scopul de a trimite la alegeri delegați obedienți, fără legătură cu handbalul, care să voteze la comandă. Astfel s-a ajuns în situația absurdă ca un primar din zona Ardealului să-și facă delegație pentru a fi sigur că votul clubului primăriei va merge unde trebuie. Edilul s-a răzgândit după ce presa a intrat pe fir dar și după apariția mai multor materiale pe tema influențării imorale a voturilor.

Miza alegerilor de joi este imensă pentru handbalul românesc, adus pe marginea prăpastiei. Așa că, dragi electori, mâncați-i mâncarea, beți-i băutura, iar joi trimiteți-l acasă definitiv! Handbalul românesc are imperioasă nevoie de schimbare, altfel se îndreaptă către dezastru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *