CSM București mai ratează o calificare în Final Four-ul Champions League

Campioana României n-a reușit decât o remiză duminică pe terenul lui Esbjerg, scor 27-27, ratând încă o dată calificarea în Final Four-ul Champions League, unde ar fi avut ocazia să joace în fața a 20.000 de spectatori în MVM Dome din Budapesta. Echipa bucureșteană a intrat la pauză cu două goluri avans, în condițiile în care Jelena Grubisic și-a îmbunătătțit mult evoluția față de partida tur. După un sfert de oră din repriza a doua, echipa daneză a trecut la conducere, având în Eckerle o portăriță foarte inspirată și speculând numeroasele erori defensive ale adversarelor, bucureștencele fiind depășite foarte ușor în relația 1 la 1. Esbjerg s-a desprins și la 3 goluri, avea 27-24 în minutul 56, iar la 27-25, în minutul 59, Dembele a ratat ocazia de a o menține pe CSM în cărți. Era minutul 58:23 și campioana României ar mai fi avut nevoie de două goluri dacă franțuzoaica ar fi marcat. Așa, însă, danezele au jucat la trecerea timpului, atingându-și obiectivul fără mari emoții.

Astfel, campioana României a fost eliminată de echipa care a terminat pe locul 2 sezonul regulat în Danemarca, CSM nereușind nici măcar o victorie în fața lui Esbjerg în patru jocuri în acest sezon. Da, toate au fost extrem de echilibrate, toate s-au decis la limită, întrebarea e de ce CSM n-a reușit să câștige măcar o dată ? O fi contat că Esbjerg a jucat în campionat și pe 27 aprilie și pe 4 mai, în timp ce CSM București și-a amânat jocurile ? S-a văzut din nou că nu e de-ajuns să strângi o colecție de nume mari, dacă ele nu pot forma o echipă capabilă să facă performanță în Europa.

Calitatea celor două echipe este atât de înaltă, încât diferența s-a făcut la detalii. În repriza a doua am avut câteva scăpări în apărare și unele ratări în atac și aceste lucruri au adus-o înapoi la conducere pe adversara noastră. Au fost două meciuri extraordinare, în care diferența s-a făcut în ultimele secunde, iar asta e o nebunie. Poate că nu e întotdeauna corect să se întâmple așa, dar acesta e sportul, așa că o felicit pe Esbjerg și îi doresc succes în Final Four. În ce ne privește, va trebui să revenim mai puternici. Adrian Vasile (antrenor CSM București)

TEAM ESBJERG – CSM BUCUREȘTI 27-27 (12-14) Arbitri: Marko Sekulic / Vladimir Jovandic (Serbia)

Esbjerg: Poulsen, Eckerle – Breistol 9, Nielsen 4, Reistad 4, Ingstad 4, Tranborg 2, Moller 1, Turkoglu 1, Jorgensen 1, Solberg-Isaksen 1, Frafjord. Antrenor: Jesper Jensen.

CSM: Grubisic, Wester – Neagu 7, Dembele 5, Arntzen 4, Aune 3, Omoregie 3, Broch 3, Martin 1, Dindiligan 1, Da Silva, Klikovac, Amorim, Ramusovic. Antrenor: Adrian Vasile.

Foto: Emilia Nicolae

2 comentarii la „CSM București mai ratează o calificare în Final Four-ul Champions League

 • 09/05/2022 la 11:36
  Permalink

  Echipa din București este probabil echipa cu cel mai mare budget monetar din lume !?
  Cu aceste jucătoare, un ansamblu de jucatoare top top trebuie sa ai alte rezultate internaționale dar mai ales și naționale .
  Ca fost jucător în România și Germania, ca antrenor în Bundesliga (Germania) îmi permit sa spun ca problema echipei nu sunt jucatoarele ci staful de antrenori !
  Din păcate aceasta problema este și pe banca echipei naționale .Nu sunt întotdeauna de aceasi părere cu antrenorul Tadici…..dar în cazul aceasta merg 100% conform cu el !

  Cred ca ar fi bine ca în conducerea clubului CSM sa fie implicate și persoane care au putina cunoștință de sportul „handbal” !
  Sunt convins cu „mici” schimbari succesul va fi posibil în scurt timp.

  La federatie cu noua conducere sunt convins ca expertiza de handbal este prezenta și se vor face multe schimbări si la echipa feminină .
  Aici succesele vor dura desigur mai mult…..dar se vor adapta !!!

  Servus

  Klaus Voik

  Răspunde
 • 09/05/2022 la 21:25
  Permalink

  Poate ca Gyor a invatat multe in anii in care a investit masiv, ratand finala sau castigarea ei, in mod repetat. Sportul este fara garantii – poti investi, fara sa castigi, poti castiga, investind mult mai putin decat altii. Este nevoie de strategie pe termen lung, stabilitate, antrenori buni, confirmati sau tineri, unii s-au afirmat la acest nivel, venind din anonimat. Detalii mici fac diferenta, uneori. CSM a avut sansa sa se desprinda la un avantaj de 3 goluri si la 15-13, si la 18-16, dar au ratat. Astea pot fi detalii decisive. Daca marcau, macar in una dintre situatii, poate acum erau in Final4.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *