Două victorii și o înfrângere pentru naționala feminină de tineret în Ungaria / Ce a declarat despre turneu selecționerul Horațiu Pașca

Naționala feminină de tineret se află în focul pregătirilor pentru campionatul mondial U-20 care va începe pe 22 iunie în Slovenia. Echipa pregătită de Horațiu Pașca, Mihaela Evi și Mihaela Ciobanu a participat în această săptămână la un turneu de pregătire în Ungaria, la Siofok, alături de țara gazdă, Coreea de Sud și Angola, obținând două victorii și pierzând jocul cu formația organizatoare.

A fost un turneu puternic, la care mă bucur că am participat. Am întâlnit trei echipe cu stiluri diferite: Ungaria, campioana mondială și europeană, campioana Asiei, Coreea de Sud și campioana Africii, Angola. A fost un turneu care ne-a testat limitele, ne-a scos la iveală slăbiciunile și ne-a arătat și care sunt punctele noastre forte sau unde mai trebuie să lucrăm. Mă bucur că e toată lumea sănătoasă, am avut evoluții oscilante dar normale, după părerea mea. Mă bucur că jocul echipei a arătat, în multe momente, așa cum mi-am dorit, iar perioada următoare o vom folosi pentru a pune la punct lucrurile care au funcționat mai puțin. Mă bucur, de asemenea, că avem și două componente ale lotului de junioare, deci mai mici ca vârstă, e vorba de Diana Lixăndroiu și Mihaela Mihai, sportive care au demonstrat că ne pot ajuta. Eu am convingerea că, dacă toată lumea va fi sănătoasă, lotul cu care ne vom deplasa la mondiale e unul capabil de orice. Horațiu Pașca

UNGARIA – ROMÂNIA 40-29 (17-13) România: Perianu, Preda, Rus – Necula 6, Lupei 5, Mihai 5, Gogîrlă 3, Bichir 2, Ion 2, Dumitrașcu 2, Darie 1, Țîrle 1, Popica 1, Stoica 1, Lixăndroiu, Coman, Ailincăi, Voica. Antrenori: Horațiu Pașca, Mihaela Evi, Mihaela Ciobanu.

ROMÂNIA – COREEA DE SUD 33-31 (14-15) România: Perianu, Preda, Rus – Gogîrlă 7, Necula 6, Coman 5, Lixăndroiu 3, Dumitrașcu 3, Lupei 3, Mihai 2, Stoica 2, Darie 1, Țîrle 1, Bichir, Ion, Ailincăi, Popica, Voica. Antrenori: Horațiu Pașca, Mihaela Evi, Mihaela Ciobanu.

ROMÂNIA – ANGOLA 22-21 (9-13) România: Perianu, Preda, Rus – Gogîrlă 6, Lixăndroiu 4, Coman 3, Stoica 3, Ion 1, Darie 1, Dumitrașcu 1, Țîrle 1, Lupei 1, Necula 1, Bichir, Ailincăi, Popica, Mihai, Voica. Antrenori: Horațiu Pașca, Mihaela Evi, Mihaela Ciobanu.

Jucătoarele au liber până pe 15 iunie, când este programată reunirea la Satu Mare, urmând ca pe 20 iunie să se facă deplasarea în Slovenia. România va evolua în grupa E la mondialele de tineret, alături de Cehia, Angola și Lituania.

Foto: Emilia Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *