Debut cu victorie la mondiale pentru naționala feminină de tineret

Reprezentativa feminină de tineret a României a debutat cu o victorie la campionatul mondial care a început miercuri, în Slovenia. Selecționata pregătită de Horațiu Pașca, Mihaela Evi și Mihaela Ciobanu s-a impus cu 26-23 în fața Angolei, echipă pe care o învinsese și cu două săptămâni în urmă la turneul amical de la Siofok. Tinerele handbaliste românce au condus pe toată durata partidei însă au avut o evoluție inconstantă, permițându-le adversarelor să se apropie periculos de câteva ori – de la 10-4 la 12-10 și 13-12 sau de la 21-14 la 23-20. Dincolo de greșelile comise, importantă rămâne totuși victoria, una importantă, care ne apropie de calificarea în Main Round. Jucătoarea meciului a fost declarată portărița Sara Rus. În etapa a doua din grupa E, România va întâlni Lituania vineri, de la ora 15.30. Partidele sunt transmise de canalul de YouTube IHF – Competitions.

Știam despre Angola că e o echipă cu jucătoare foarte tehnice, care au calități fizice impresionante, forță în regim de viteză, foarte agile și cu un joc extrem de incomod. Schimbă permanent sistemul de apărare și pe cel de atac, iar asta poate pune probleme oricui. Am intrat foarte bine în meci, am luat doar 4 goluri când am început să avem câteva probleme în apărare și am pierdut mingi foarte ușor, apoi le-am dat lor posibilitatea să înscrie foarte repede. Mă bucur că ne-am păstrat capul pe umeri și că în repriza a doua am reușit să îi surprindem, să găsim soluții indiferent de sistemele lor de joc. Vreau să le felicit pe fete pentru victoria asta, chiar dacă a fost obținută cu unele emoții. Cred că am controlat jocul de la un capăt la altul, ceea ce ne dă speranțe pentru meciurile care vin. Horațiu Pașca pentru Facebook FRH

ROMÂNIA – ANGOLA 26-23 (12-10) Arbitri: Maria Ines Paolantoni / Mariana Garcia (Argentina)

România: Rus – Mihai 6, Lupei 5, Necula 4,  Lixăndroiu 4, Stoica 3, Coman 2, Gogîrlă 1, Țîrle 1, Bichir, Darie, Voica, Ion, Dumitrașcu. Antrenori: Horațiu Pașca, Mihaela Evi și Mihaela Ciobanu.

Angola: Mpangu, Miguel – Mario 6, Tati 5, Pascoal 4, Rosario 2, Belo 2, Marcos 2, Castro 1, Pedro 1, Manuel, Salgado, Epalanga, Masseu. Antrenori: Jose Chuma, Manuel Alexandrino.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *