Naționala de cadete a încheiat pe locul 2 Openul European

După cinci victorii și o remiză, naționala de cadete a României a pierdut finala Openului European de la Goteborg, 19-29 cu Spania. Performanța tinerelor noastre handbaliste rămâne însă una remarcabilă și să sperăm că acest început de drum al generației 2006/2007 va fi de bun augur pentru ce va urma. De notat că Ioana Niță (portar la CSM București) și Alexia Niță (extremă stânga, CSM Ploiești) au fost incluse în echipa turneului. Foarte interesant și plin de tâlc a fost mesajul tehnicianului norvegian Bent Dahl vizavi de rezultatul cadetelor din Suedia: ”Acesta e primul pas, drumul e lung. Important e ca focusul să fie pe dezvoltare, dacă vreți să reușiți trebuie să gândiți în perspectivă, pe o perioadă de 8-10 ani. Apoi, putem sta de vorbă. Hai, România !” Că administrația Dedu n-a avut nicio strategie în domeniul juniorilor e clar. Va numi Constantin Din oamenii capabili să facă așa ceva ? Bent Dahl era unul din cei care ar fi putut contribui la o strategie viabilă la nivel de junioare, dar s-a renunțat la serviciile sale. Deocamdată se tot schimbă selecționerii, comunicarea este ZERO, dar știu, n-au ieșit, domne, actele de la tribunal. Cam scârțâie placa asta, sincer.

Aș fi vrut să vă ofer o declarație a antrenorului principal Marius Dănuleț, care a spus ”pas” din motive pe care, sincer, nu le-am înțeles, dar care sigur au legătură cu viesparul care pare că stăpânește acum handbalul nostru juvenil. Vă oferim, în schimb, declarația antrenorului Eugen Ciulei, precum și un video cu 3 declarații ale fetelor noastre.

Și o ultimă precizare, referitoare la lotul de junioare. Noul selecționer (Aurelian Roșca) a refuzat să ne vorbească despre ce se întâmplă acolo, iar Constantin Din nu are nicio problemă cu asta.

În primul rând, vreau să menționez că locul obținut la acest turneu ne-a calificat la Festivalul Olimpic al Tineretului European de anul viitor. În grupă am avut parte atât de jocuri cu echipe accesibile, împotriva cărora am reușit să rulăm întregul lot, cât și de un joc cu o echipă de top cum e Franța, împotriva căreia am câștigat după ce am făcut un joc bun. Un joc bun, combinativ și cu o apărare exactă am reușit și împotriva unei alte echipe puternice, Olanda, cu care am încheiat la egalitate. Cei trei portari și-au făcut treaba, având procentaje bune. În finala împotriva Spaniei nu a mai funcționat nimic, echipa a intrat pe teren timorată, apăsată psihic, astfel că am pierdut fără drept de apel, în condițiile în care nicio jucătoare din echipa noastră nu s-a ridicat la pretențiile finalei. Dincolo de asta, rămâne locul obținut, unul merituos și muncit, precum și experiența acumulată de jucătoare la o competiție de asemenea anvergură. Eugen Ciulei (antrenor portari România cadete)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *