Juniorii au încheiat stagiul de la Comănești cu două victorii împotriva Moldovei

Echipa națională de juniori a făcut un stagiu de pregătire de cinci zile la Comănești, încheiat cu două jocuri de verificare împotriva Moldovei, ambele câștigate la scor datorită diferenței mari de valoare dintre cele două echipe. Dincolo de utilitatea stagiului, despre care îl auziți în interviul de mai jos pe selecționerul Adrian Petrea, rămân unele mari semne de întrebare vizavi de interesul federației față de această echipă. De exemplu, ECHIPA NAȚIONALĂ de juniori care se pregătește pentru un turneu al europenelor nu a beneficiat de serviciile unui kinetoterapeut, dacă vă vine să credeți. Știu, actuala conducere nu și-a intrat în pâine fiindcă nu au ieșit actele de la tribunal, iar antrenorii federali din administrația precedentă arată acum că ei n-au fost decât niște slugi la stăpân, altfel cum să lași naționala de juniori în grija nimănui ??? În orice caz, un cartonaș galben și pentru noua conducere, care, de exemplu, a găsit resurse pentru premieri la turneele finale ale juniorilor (lucru absolut remarcabil), dar n-a putut asigura un kinetoterapeut pentru 5 zile.

Altfel, e greu de spus cât au ajutat cele două jocuri în compania unui adversar mai mult decât modest, dar să sperăm că antrenorii vor alege cele mai bune variante pe posturi pentru turneul M18 EHF Championship de la Craiova, din perioada 8-14 august. Iar acele variante să le aparțină în exclusivitate, fără intervențiile externe devenite, din păcate, în ultimii ani o tradiție la loturile de juniori și junioare ale României. Rămân la părerea că această generație e una foarte talentată, dar băieții au nevoie de încredere și de atenție, care înseamnă și asigurarea unui staff complet și chiar a tricourilor pentru tot lotul care evoluează în jocuri internaționale amicale.

ROMÂNIA – MOLDOVA 40-18 (20-5) Arbitri: Adrian Avădani / Răzvan Popovici

România: Podovei, Vișan – Zarițchi 8, Stanciuc 6, Pavlov 3, Golea 3, Armanu 3, Radu 3, Pințoiu 2, Sabou 2, Rusu 2, Pințoiu 2, Ciripoiu 2, Voica 1, Niculaie 1, Drăgoi-David 1, Noțigan 1, Grigore, Chiș, Focșăneanu, Toma, Gheorghe, Iosif. Antrenori: Adrian Petrea, Vasile Boca, Bogdan Pralea.

ROMÂNIA – MOLDOVA 52-22 (25-12) Arbitri: Georgiana Lungu / Mihaela Paraschiv

România: Paraschiv, Vișan – Pavlov 7, Sabou 7, Golea 6, Ștefan 5, Pințoiu 3, Voica 3, Gheorghe 3, Radu 3, Focșăneanu 2, Toma 2, Armanu 2, Drăgoi-David 2, Iosif 2, Noțigan 2, Chiș 1, Niculaie 1, Ciripoiu 1, Rusu. Antrenori: Adrian Petrea, Vasile Boca, Bogdan Pralea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *