Naționala de tineret a învins clar Macedonia de Nord la M20 EHF Championship

Echipa națională de tineret s-a impus categoric în fața Macedoniei de Nord, scor 31-21, în cel de-al treilea meci disputat la Varna în cadrul M20 EHF Championship. Selecționata noastră a avut probleme în primul sfert de oră, după care s-a desprins treptat impunându-se fără emoții. De foarte bun augur a fost apariția lui Tamas Katona la linia de 9 metri, acolo unde România a avut un joc schimbat în bine față de partida cu Elveția, poate și pentru că Daniel Anca a fost foarte inspirat, folosind doi jucători tehnici și creativi, Katona și Erik Pop. De asemenea, echipa noastră a făcut un joc defensiv foarte bun și, nu în ultimul rând, a avut în Alexandru Pașca un portar în formă foarte bună. Pentru România urmează jocul decisiv pentru calificarea în semifinale, cu Ucraina joi, de la ora 13.00 (live pe ehftv.com), tinerii noștri handaliști având nevoie de cel puțin o remiză pentru a merge mai departe. Jocul de azi a arătat că România are potențial și merită să meargă în semifinale.

Jocul de azi a avut o încărcătură aparte pentru că de rezultatul său depindea drumul nostru mai departe. Știam că vom întâlni un adversar dificil, îi văzusem în jocul cu Ucraina în care se descurcaseră destul de bine. Știam că au jucători buni la linia de 9 metri, interul stânga și interul dreapta, dar noi am făcut un joc bun în apărare, am fost compacți, le-am fragmentat jocul, i-am supus unei presiuni mari și ne-am îndeplinit sarcinile de joc. Până la urmă, victoria n-a fost pusă sub semnul întrebării decât în primele 20 de minute. Jocul de azi este deja istorie, trebuie să ne refacem cât se poate de repede, să vedem dacă-l vom putea reface pe Dumitrescu, care a suferit o accidentare. Mâine avem un alt meci decisiv, cu o încărcătură și mai mare decât cel de azi, dar eu am încredere în forța grupului nostru și mergem mai departe cu moralul ridicat. Daniel Anca (selecționer România tineret)

ROMÂNIA – MACEDONIA DE NORD 31-21 (15-11)

România: Pașca, Preda – Pop 5, Chiratcu 5, Stănescu 5, Katona 3, Moldovan 3, Bote 3, Dedu 3, Cîtu 2, Toboșaru 1, Bruj 1, Bran, Bordeanu, Duță, Dumitrescu. Antrenori: Daniel Anca, Raul Marian, Daniel Apostu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *