Ședință furtunoasă și acuzații cu iz penal la Federația Română de Handbal

Ședința Consiliului de Adminstrație al Federației Române de Handbal desfășurată online miercuri a fost una deosebit de zbuciumată și s-a încheiat cu președintele FRH plecând înainte de final și de epuizarea ordinii de zi. Principalul măr al discordiei a fost reprezentat de numirea lui Viorel Mazilu în funcția de secretar general, 12 dintre membrii CA solicitând să fie prezentată demisia acestuia din consiliu, dar și documentele din care să rezulte faptul că nu mai are nici o calitate la clubul ”Talentul este Cheia”. De asemenea, au fost solicitate documente vizând transparența actului decizional, cum ar fi contractele semnate după 1 august, organigrama FRH, cine sunt antrenorii loturilor naționale sau fișa postului noului secretar general. Președintele Din a refuzat să prezinte aceste documente, chiar dacă acest lucru ar fi deblocat într-un fel lucrurile, astfel că a rezultat o ședință plină de șicane și în care a devenit publică ruptura dintre Constantin Din și vicepreședintele Sorin Dinu, despre care se tot vorbește de ceva vreme în lumea handbalului, ”vicele” contrându-și în mai multe rânduri fostul coleg de cuplu. N-au lipsit nici momentele cu iz caragialesc și nici acuzațiile cu iz penal vizavi de modificarea unor regulamente și de faptul că la ședința din 2 august s-au hotărât anumite lucruri vizavi de regulamente, iar în textele publicate pe site-ul federației acestea au fost denaturate. Cireașa de pe tort a fost plecarea președintelui Din înainte de epuizarea ordinii de zi a ședinței, șeful federației fiind tracasat de solicitările privind situația juridică a lui Viorel Mazilu, astfel că punctul ”diverse” a rămas nedezbătut.

”Am participat la o ședință cu un puternic parfum comunistoid, așa cum nu credeam să apuc să văd. Președintele FRH a ținut să nesocotească dorința a 12 membri ai Consiliului de Administrație și a părăsit ședința înainte de finalul acesteia, lucru fără precedent. În mod abuziv, el a refuzat să introducă pe ordinea de zi un punct solicitat de 12 membri ai Consiliului de Administrație. Secretarul general habar nu avea că trebuie să întocmească procesul verbal al ședinței, de altfel nu e clar pentru nimeni dacă el ocupă sau nu legal această funcție”, ne-a spus un membru al Consiliului de Administrație.

Dincolo de cele petrecute miercuri în Consiliul de Administrație, rămâne faptul că lucrurile nu evoluează într-o direcție bună, iar cel mai problematic este faptul că există mari probleme de natură juridică, ridicate de oameni de meserie. Dacă oamenii de la vârful handbalului românesc nu vor găsi drumul către un limbaj comun, iar acest lucru pare în acest moment imposibil, viitorul arată rău de tot.

Un comentariu la „Ședință furtunoasă și acuzații cu iz penal la Federația Română de Handbal

 • 22/09/2022 la 10:26
  Permalink

  Stimate Doamne,
  Stimați Domni,

  Nu mă adresez intenționat nominal & pe funcții!

  România a devenit pentru mine țara déjà-vu-urilor negative periodice în anumite intervale cu aceeași pălărie!

  Cu respect și considerație pentru sportul românesc și sportivii români (handbal(iste/iști) în special),

  Prof. Dorothea Wonner

  (Sighisoara, Banat, Frankfurt am Main)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *