Florentin Pera debutează cu o remiză în fața Austriei la Trofeul ”Carpați”

Primul meci din mandatul lui Florentin Pera ca antrenor principal al naționalei feminine n-a avut un deznodământ tocmai fericit, chiar dacă putea fi și mai rău, România egalând cu 4 secunde înainte de final. A fost 32-32 în fața unei naționale a Austriei care nu e calificată la europene și pe care echipa noastră o învinsese cu 5 luni în urmă la Râmnicu Vâlcea cu 38-29. E drept că atunci a fost un joc oficial în fața unei săli pline, iar Austriei i-au lipsit multe titulare, însă cele 32 de goluri primite joi seara de echipa României sunt îngrijorătoare vizavi de calitatea jocului defensiv. În ce privește atacul, naționala noastră este în continuare dependentă de Cristina Neagu, iar ritmul atacului pozițional n-a fost unul impresionant.

Florentin Pera a început partida cu Hosu – Dincă, Neagu, Buceschi, Pristăvița, Seraficeanu și Pintea, Mițicuș schimbând-o pe Buceschi în faza de apărare. În ultima parte a primei reprize s-au făcut mai multe schimbări și România a intrat la pauză cu avantaj minim, 16-15, după ce conducea cu 16-12 în minutul 27. În repriza secundă, linia de 9 metri a fost în cea mai mare parte a timpului formată din Neagu, Buceschi și Grozav, Dumanska a intrat în poartă, dar intervențiile sale n-au fost suficiente pentru a le împiedica pe austriece să treacă în avantaj, 28-27 în minutul 52. Oaspetele au avut chiar 32-30 cu 64 de secunde înainte de final, Florentin Pera a cerut time-out, Sorina Grozav a redus diferența la un gol, apoi Austria a lungit atacul fără să arunce la poartă, iar la ultima fază Andra Moroianu a egalat dintr-un unghi destul de mic din extrema dreaptă când mai erau 4 secunde.

De notat că publicul bistrițean n-a dat năvală la meciul naționalei, probabil și din cauza ”marketingului” care a făcut ca naționala de juniori să joace cu sala goală la Craiova în vară. În ce privește mult lăudata sală nouă de la Bistrița, instalația de sunet a fost atât de bine făcută încât nu a fost posibilă punerea imnurilor înainte de meciuri. Asta e România anului 2022. Ne-am mai făcut o dată de râs. Vineri, de la ora 20, România va întâlni Serbia, care a ănvins Spania cu 30-28.

ROMÂNIA – AUSTRIA 32-32 (16-15) România: Hosu, Dumanska, Ciucă – Neagu 11, Grozav 5, Pintea 4, Dindiligan 4, Buceschi 3, Pristăvița 2, Badea 1, Zamfirescu 1, Moroianu 1, Dincă, Mițicuș, Ostase, Seraficeanu, Bazaliu, Harabagiu. Antrenori: Florentin Pera, Bogdan Burcea.

2 comentarii la „Florentin Pera debutează cu o remiză în fața Austriei la Trofeul ”Carpați”

 • 30/09/2022 la 10:41
  Permalink

  Meci rau facut de Romania. Aparare slaba, atac lent, inghesuit pe centru, neicredere, justificata de altfel, in aripi. Nimic nou sub soare.

  Răspunde
  • 30/09/2022 la 17:54
   Permalink

   Corect, „domnu’ antrenor federal & plenipotențiar”!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *