Tot ce trebuie să știi înainte de a paria pe handbal

Handbalul este unul dintre cele mai populare sporturi din România, lucru care se datorează în special performanțelor deosebite obținute de formații precum Oltchim Râmnicu Valcea și CSM București. Mai exact, este vorba despre cluburile la care a evoluat Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii în anii 2010, 2015, 2016 și 2018, conform Federației Internaționale de Handbal. Mulți o consideră pe Neagu ca fiind cea mai bună jucătoare de handbal din toate timpurile.

Meciurile de foc din cupele europene, precum și turneele la care a participat echipa națională, au adus handbalul în prim planul pasionaților de sport de la noi în ultimii ani. Dacă și tu ești unul dintre aceștia, trebuie să știi că un meci de handbal are două reprize de câte 30 de minute. Scopul jocului este de a pasa mingea folosind mâinile, de a evita intercepțiile adversarilor și de a marca cât mai multe goluri. În fiecare echipă de handbal evoluează 7 jucători, dintre care unul este portar. Spre deosebire de fotbal, la handbal este mult mai greu să te aperi, motiv pentru care în fiecare meci se marchează zeci de goluri, lucru care face ca partidele să fie mai mereu interesante.

Înainte de a revendica un cod promo Betano și de a paria pe handbal, trebuie să cunoști și să înțelegi care sunt tipurile de pariuri cele mai comune. Iată câteva dintre acestea:

  • 1X2 – Simbolul 1 reprezintă victoria gazdelor, X-ul este remiza, iar 2 înseamnă victoria oaspeților. Spre deosebire de fotbal, remizele la handbal sunt mult mai rare, motiv pentru care cota pentru acest rezultat este foarte mare.
  • Total Puncte – Acesta este un pariu la care se oferă două variante de bază, în formatul „sub sau peste X puncte”. Linia de puncte este calculată de casa de pariuri în funcție de rezultatele precedente ale celor două formații.
  • Echipa cu cele mai multe puncte într-o repriză – Pariul se plasează pe echipa care va conduce la pauză și poate fi folosit pe echipele care sunt mai valoroase, dar au mai puțin prospețime fizică decât adversarii.
  • Repriza cu cele mai multe puncte – La acest pariu se alege repriza în care se anticipează că se va marca mai mult. Pentru a lua decizii bune, este necesar ca pariorul să cunoască stilul de joc al celor două echipe, forma fizică, motivația și felul în care antrenorii vor trata meciul.
  • Handicap asiatic – Pariurile de acest tip sunt făcute pentru a echilibra meciurile și pentru a le oferi pasionaților șansa să mizeze pe orice fel de meci, chiar și pe cele mai dezechilibrate. Echipei favorite i se scad câteva puncte, în mod virtual, puncte care i se adaugă echipei mai slab cotate, pentru a genera un pariu cât de cât echilibrat.

Important este ca înainte de a începe să pariezi pe handbal, să urmărești cât mai multe meciuri, iar apoi să citești criticile partidelor. Treptat, poți începe un jurnal de pariuri, în care să-ți treci anumite pronosticuri și mize virtuale, pentru a te familiariza cu mecanismul, înainte de a începe să joci pe bani reali. Nu uita că pariurile reprezintă o activitate de divertisment, așa că nu juca niciodată mai mult decât îți permiți să pierzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *