Naționala de cadete a terminat pe locul 5 la Jocurile Mediteraneene, concluziile selecționerei Elena Moise

Naționala de cadete a României a participat în această la a 16-a ediție a Jocurilor Mediteraneene la handbal feminin – U17, competiție ce s-a desfășurat în Grecia, la Nafplio. Trebuie menționat că jucătoarele noastre au fost mai mici (U-15) decât celelalte competitoare, context în care rezultatele au constat în trei victorii (28-22 și 32-18 cu Grecia și 28-23 cu Tunisia) și patru înfrângeri (24-32 cu Turcia, 17-25 cu Muntenegru, 17-34 cu Spania și 12-21 cu Croația). Iată ce ne-a spus selecționera Elena Moise despre această acțiune a naționalei de cadete.

A fost un turneu de verificare foarte benefic pentru începutul aceastei generații, un prim contact onorabil cu meciurile internaționale, ținând cont de vârsta mai mică pe care a avut o selecționata noastră comparativ cu restul echipelor participante. Cu toate acestea, am avut momente foarte bune de joc cu naționale puternice precum Spania și Croația, existând un punct de plecare mai mult decât satisfăcător pentru etapele următoare. Am urmărit să implementăm o nouă concepție de joc, atât pe faza de atac, cât și pe faza de apărare, o concepție care, cu siguranță, are nevoie de timp pentru a atinge nivelul dorit. Totuși, luând lucrurile pas cu pas, sunt mai mult decât convinsă că vom ajunge acolo unde ne dorim, deoarece această generație are foarte multă calitate din toate punctele de vedere. În final, am reușit să obținem un loc 5 meritat, iar prestațiile bune ale jucătoarelor noastre nu au rămas neobservate, Agata Stoican (inter dreapta) fiind aleasă în echipa ideală a turneului. Elena MOISE (selecționer România cadete)

LOT ROMÂNIA CADETE JOCURILE MEDITERANEENE

Portari: Elena COȘEREA PÎTIU (CSM Ploiești / CNE Sf. Gheorghe), Ariana ARDELEANU (CSM Galați), Ariana IONIȚĂ (Corona Brașov / CNE Sf. Gheorghe).

Linia de 9 metri: Daria EȘANU (LPS Vaslui), Adnana ANCERENCU (ACS Lucian Bute Galați), Cristina ANASTASIU, Diana MARIN (Academia Junior Ploiești / CNE Sf. Gheorghe), Andra SÎRGHI (Energetic Rm. Vâlcea / CNE Rm. Vâlcea), Maria PETRACHE, Agata STOICAN (CSM București), Delia ROȘU (CSM Ploiești), Maria RUSU (CSU Știința București / CNE Rm. Vâlcea).

Extreme: Andreea ȘTEFAN (LPS Slatina), Eszter PAKOT (Corona Brașov), Sara ISTRATE (CSM București), Diana LEFTER (Academia Junior Ploiești / CNE Sf. Gheorghe).

Pivoți: Roberta MANEA (Sporting Ghimbav / CNE Sf. Gheorghe), Grazia RADU (CSS Caracal).

Antrenori: Elena MOISE (principal), Alina IORDACHE (portari).

Kinetoterapeut: Vlad NIȚOI.

Foto: mhconf.org.

Un comentariu la „Naționala de cadete a terminat pe locul 5 la Jocurile Mediteraneene, concluziile selecționerei Elena Moise

  • 05/03/2023 la 20:36
    Permalink

    eu zic sa-și dea demisia cat mai repede, ce cauta antrenori la loturile Naționale care au echipa la acest nivel, sa joace decat jucatoarele dânsei? riscam sa distrugem alta generatie cum a facut si doamna Pașca la U19….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *