Naționala masculină joacă miercuri în Feroe / Xavier Pascual: Va fi complicat și pentru ei și pentru noi

Naționala masculină își continuă în această săptămână parcursul din preliminariile EURO 2024 cu două partide împotriva Insulelor Feroe. Miercuri, 8 martie, România va juca în deplasare în fața unei echipe tinere, care a pierdut la mare luptă primele două jocuri: 25-29 cu Ucraina și 28-30 cu Austria. De altfel, Xavier Pascual a atras atenția că echipa noastră nu e în măsură să se considere mare favorită, iar aici trebuie reamintit faptul că în precedentele preliminarii ne-am clasat sub Kosovo! Una peste alta, băieții noștri au plecat în Feroe cu gândul la victorie, chiar dacă vremea rea i-a întârziat în drumul spre Torshavn. În primele două partide din preliminarii, România a pierdut în deplasare cu Austria (32-36) și a câștigat acasă cu Ucraina (34-26). Partida Feroe – România va avea loc miercuri, de la ora 21.00, în direct pe Pro Arena.

Selecționerul Xavier Pascual a deplasat 17 jucători, unul dintre aceștia urmând să ia loc în tribune miercuri.

Portari: Ionuț Iancu, Dan Vasile.

Linia de 9 metri: Călin Căbuț, Dan Racoțea, Ante Kuduz, Javier Humet, Demis Grigoraș, Daniel Stanciuc, Gabriel Cumpănici, Robert Militaru.

Extreme: Nicușor Negru, Sabin Constantina, Alexandru Tărîță, Ionuț Nistor.

Pivoți: Gabriel Dumitriu, Robert Nagy, Călin Dedu.

E un meci foarte important pentru noi, vom întâlni o echipă tânără, cu jucători de mare calitate individuală. Va fi complicată apărarea împotriva unor astfel de jucători, mai ales că joacă des 7 contra 6, așa că nu va fi deloc ușor. Echipa noastră știe asta și cred că jucătorii noștri sunt concentrați total pentru acest meci. Trebuie să mergem acolo cu mentalitatea că trebuie să câștigăm meciul, nu trebuie să ne intereseze altceva. Nu ne va fi, însă, deloc ușor, nu trebuie să uităm că Feroe a învins Danemarca la nivel de tineret și au jucători care în sezonul viitor vor juca la echipe precum Kiel. Dacă vrem să ne calificăm la europene, trebuie să mergem în Feroe cu gândul doar la victorie. Asta nu înseamnă că nu suntem conștienți de faptul că vom avea în față o echipă foarte bună, care a pierdut cu Austria în ultimele 5 minute. Va fi un meci complicat și pentru ei și pentru noi. Xavier Pascual (selecționer România)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *