George Buricea: Ni s-a anulat un gol perfect valabil, un oficial constănțean a influențat decizia / Mihai Moldoveanu: Buricea mi-a pus mâna în gât!

Antrenorul principal al echipei CSM Constanța, George Buricea, acuză că golul înscris de portarul Dan Vasile în finalul partidei cu Potaissa Turda a fost anulat pe nedrept. Mai mult, el acuză că această decizie a fost influențată de un oficial constănțean, cel vizat fiind Mihai Moldoveanu, arbitru și președinte al AJH Constanța. Iată postarea făcută de Buricea dumnică seara pe contul său de Facebook:

”Egal „acasă” cu Turda, după un meci în care ni s-a anulat un gol perfect valabil în ultima fază și în care am avut parte de multe decizii nefavorabile. Am obosit să vorbesc despre arbitraj, simt că nu mai am putere, însă mai rar mi-a fost dat să văd așa ceva: anularea unui gol clar ca lumina zilei să fie influențată de un oficial constănțean cunoscut în lumea handbalului ca fiind „arbitrul de casă” al domnului președinte de la Turda. Anul trecut, ni s-au furat pe față 2 puncte uriașe cu Dinamo chiar la Constanța, într-un meci la care la masa oficială erau doar constănțeni. Nu cerem ajutorul oficialilor de handbal din orașul nostru, ci le cerem doar să fie corecți. E șocant, dar cam așa arată misiunea noastră: suntem împotriva tuturor. Cu astfel de arbitraje în meciurile decisive și cu imposibilitatea de a juca meciurile de acasă în Sala Sporturilor.”

Contactat de Handbal Mania, Mihai Modoveanu a precizat: ”În calitate de arbitru ajutător, eu nu pot influența deciziile arbitrilor. Nu m-am pronunțat dacă a fost gol sau nu la acea fază, am spus că nu știu și mi s-a cerut să nu trec golul pe tabelă. În orice caz, Buricea mi-a pus mâna în gât și mi-a aruncat laptopul, noroc că am fost pe fază și l-am prins.”

Foto: Facebook George Buricea

Un comentariu la „George Buricea: Ni s-a anulat un gol perfect valabil, un oficial constănțean a influențat decizia / Mihai Moldoveanu: Buricea mi-a pus mâna în gât!

  • 27/03/2023 la 17:28
    Permalink

    Este total de neinteles ptr mine cum in acest joc,handbal, persoanele oficiale implicate (arbitri,observatori,antrenori )nu cunosc regulamentul fapt dovedit nu numai prin rezultatele la examenele date, dar si prin prestatia in teren. Oficialii de la masa sunt delegati ai FRH prin AJH CTA. Acestia sunt delegati a ajuta brigada de arbitri si observatorul partidei ,spre desfasurarea jocului in cele mai bune conditii.Ei nu pot influienta aupra vreunei decizii de arbitraj ,nici a rezultatului jocului, acestea apartinand in exclusivitate arbitrilor din teren.Nici macar observatorul nu poate lua vreo masura cu privire la decizii ,doar poate emite o anumita parere personala care bineanteles este stipulata de regulament.DOAR arbitri jocului pot lua deciziile de care sunt raspunzatori ! Ei sunt raspunzatori chiar si de timpul de joc cu toate ca exista tabela electronica. Asa scrie regulamentul pe care multi nici macar nu l-au citit. Cum poti sa sustii ca un oficial ajutator te-a frustrat de un gol ? Am fost oficial la masa la acel meci si desi nu am fost la tabela, stiu perfect ce s-a intamplat . Pe time-aut luat de echipa constanteana tabela electronica a sunat normal odata la 50 de sec. si odata la 1 min.Dupa sunetul de 50 sec. arbitrul de centru a fluierat executarea aruncarii libere ptr.CSM CTA si jucatorul vazand ca adversarii erau nepregatiti au aruncat direct in poarta . Dar tabela nu a pornit ptr ca mai avea 10 sec.de cronometrat.Acest lucru se intampla la toate tabelele electronice. Arbitri au hotarat ca aruncarea se va repeta.Cine este de vina? Cel de la tabela,care nu putea interveni sub nicio forma? Noi ceilalti care strigam sa nu dea drumul la joc? Arbitri care au avut o proasta colaborare cu masa? Sau observatorul care trebuia sa fluiere si sa opreasca jocul?Concluzie :Arbitri care au hotarat reluarea aruncarii libere .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *