Rapid se califică spectaculos în sferturile Champions League

România va avea două echipe în sferturile de finală ale Ligii Campioanelor, după ce campioana Rapid București a eliminat-o pe Krim Ljubljana, câștigând cu 30-24 partida disputată duminică după-amiază, în Sala Polivalentă din capitală. În tur fusese 29-24 pentru campioana Sloveniei, iar echipa feroviară a condus din primul minut, reușind să recupereze pentru prima dată diferența în minutul 29, când Polman a marcat pentru 12-7. Au fost patru goluri avans la pauză, după care rapidistele au început în trombă repriza secundă desprinzându-se la 18-12 în minutul 40.

Echipa giuleșteană a avut și o cădere la jumătatea reprizei secunde, comițând mai multe erori ofensive, iar echipa slovenă s-a apropiat la doar 3 goluri în minutul 47, când era 21-18 pentru gazde. Încurajată de același public exploziv, Rapidul a marcat de patru ori consecutiv, după care s-a mers ”umăr la umăr” până în minutul 57, scor 29-22. Două goluri consecutive ale oaspetelor au făcut ca, la intrarea în ultimul minut, scorul să fie același ca în tur, 29-24 în favoarea gazdelor.

Kim Rasmussen a cerut time-out, apoi strălucitoarea Estavana Polman a pătruns și a obținut un 7 metri și descalificarea Natașei Ljepoja pentru o intervenție rudimentară. Sorina Grozav a transformat cu sânge rece, Dragan Adzic a cerut și el time-out când mai erau 14 secunde, însă atacul echipei slovene s-a încheiat cu o pasă în afara terenului a Dariei Dmitrieva. Rapid București a obținut astfel o calificare spectaculoasă și meritată în sferturile de finală ale Champions League, fază în care va juca împotriva deținătoarei trofeului, Vipers Kristiansand, prima manșă la București, pe 29 aprilie. CSM București va juca în sferturi cu Team Esbjerg, prima manșă în deplasare, celelalte două dispute ale acestei faze fiind Odense – Gyor și Ferencvaros – Metz.

RAPID BUCUREȘTI – KRIM LJUBLJANA 30-24 (12-8) Arbitri: Marta Sa / Vania Sa (Portugalia)

Rapid: Șandru, Kapitanovic – Polman 8, Grozav 6, Kanor 5, Gutierrez 4, Kassoma 2, Azenaide 2, Lopez 1, Ostase 1, Fernandez 1, Buceschi, Perianu, Korsos, Badea. Antrenor: Kim Rasmussen.

Krim: Risovic – Rosiak 7, Radicevic 5, Dmitrieva 5, Radosavljevic 3, Stanko 2, Ljepoja 1, Varagic 1, Lazovic, Zabjek, Svetic, Klemencic. Antrenor: Dragan Adzic.

Foto: Emilia Nicolae.

Un comentariu la „Rapid se califică spectaculos în sferturile Champions League

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *