Ședință-maraton a Consiliului de Administrație al FRH la Pitești

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal se reunește joi și vineri la Pitești într-o ședință cu 21 de puncte pe ordinea de zi. Vor fi supuse aprobării aproape toate regulamentele pentru sezonul viitor (mai puțin cele de juniori 4, minihandbal și babyhandbal) și se anunță dezbateri furtunoase vizavi de unele modificări ale regulamentelor propuse de conducerea FRH.

Astfel, se propun măriri substanțiale ale taxelor (citiți AICI), fără prezentarea unei note de fundamentare care să justifice aceste creșteri. De asemenea, se propune ca meciurile din Liga Florilor să se dispute miercurea între orele 16-19, aspect ce a stârnit numeroase nemulțumiri în rândul echipelor din primul eșalon feminin, deoarece se îngrădește posibilitatea multor iubitori de handbal de a viziona jocurile. Campionatul primei ligi feminine e prevăzut să înceapă pe 30 august și să se încheie pe 18 mai 2024. În ce privește Liga Zimbrilor, aceasta ar urma să înceapă pe 26 august, etapele disputându-se în zilele de sâmbătă, încheindu-se pe 18 mai 2024. Conform proiectului de regulament, numărul de echipe în primele eșaloane va rămâne neschimbat în sezonul 2024-2025.

Formatul Supercupei României va fi  modificat, la competiția care va deschide sezonul urmând să participe câte 4 echipe. Astfel, la feminin (26-27 august), vor juca CSM București, Rapid București, CSM Târgu Jiu și Dunărea Brăila, iar la masculin (19-20 august) vor fi prezente Dinamo București, CSM Constanța, CSU Suceava și Minaur Baia Mare.

Sunt prevăzute modificări și în formatul de desfășurare a Cupei României, care se va încheia cu un Final 8 în loc de Final 4, ca până acum. Numai că spiritul Cupei României este denaturat de prevederea ca echipele ce evoluează în cupele europene să fie calificate direct în Final 8, fiind așadar scutite de cele trei tururi premergătoare. Rămâne de văzut dacă această prevedere va fi aprobată.

În privința campionatelor de juniori, am scris deja despre propunerile făcute fără consultarea celor implicați, cum ar fi desfășurarea acestora sub formă de turnee, care probabil că va fi respinsă de membrii Consiliului de Administrație. De asemenea, o altă prevedere care e greu de crezut că va trece este cea conform căreia „FRH își rezervă dreptul de a modifica numărul turneelor, precum și numărul echipelor calificate din grupă.” 

Pentru eșaloanele secunde sunt prevăzute campionate cu câte două serii geografice, la capătul cărora vor promova direct doar primele clasate din fiecare serie.

Se anunță două zile fierbinți la hotelul ”Victoria” din Pitești. Vă vom ține la curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *