Când și cum vor juca echipele masculine românești în Liga Europeană și Cupa EHF

Federația Europeană de Handbal a dat publicității marți tabloul ediției 2023/2024 a Ligii Europene masculine, care se va desfășura într-un format nou. S-au înscris 37 de echipe, 32 dintre acestea urmând să joace în faza grupelor. 27 dintre echipe sunt calificate direct în grupe, alte 10 urmând să dispute un tur preliminar pe 26/27 august și 2/3 septembrie. Dinamo este calificată în grupe, însă CSM Constanța va disputa turul preliminar, în care ar putea întâlni pe Rhein-Neckar Löwen (Germania), ABC de Braga (Portugalia), Fraikin Granollers (Spania), Pfadi Winterthur (Elveția) sau Ystads IF (Suedia). Tragerea la sorți a turului preliminar va avea loc pe 18 iulie.

Faza grupelor se va disputa între 17 octombrie și 5 decembrie (în zilele de marți), primele două clasate din cele 8 grupe calificându-se în Main Round – 4 grupe de câte 4 echipe. Câștigătoarele celor 4 grupe din Main Round se califică în sferturile de finală, iar echipele clasate pe locurile 2 și 3 vor disputa un play-off pentru ocuparea celorlalte 4 locuri din sferturi. Sferturile vor avea loc tur-retur, câștigătoarele obținând calificarea în Final Four-ul programat pe 25-26 mai 2024.

Tot marți s-a publicat și tabloul Cupei EHF masculine, printre cele 76 de cluburi înscrise aflându-se Minaur Baia Mare și Steaua București. Ambele vor intra în competiție în turul al doilea (14/15 – 21/22 octombrie) din postura de capi de serie, tragerea la sorți fiind programată pe 18 iulie.

Foto: Facebook CSM Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *