România n-a reușit surpriza și va lupta pentru bronzul european

Naționala feminină de tineret a pierdut vineri seara semifinala europenelor cu Ungaria, însă n-a fost doar o defilare a maghiarelor. De la 23-45 în martie la 26-34 în iulie e un progres, chiar dacă diferența de opt goluri poate părea severă. Fetele noastre au ținut pasul cu adversarele aproape 45 de minute, însă era greu de învins o apărare ca a Ungariei, care și-a permis chiar și „luxul” a șase eliminări și care a făcut diferența în acest meci. Fetele noastre au căzut și fizic pe final, Mihaela Mihai a cerut cu disperare schimbarea în minutul 53 („nu mai pot”, a strigat către banca tehnică) și poate că a contat și încăpățânarea băncii tehnice de a nu odihni jucătoarele de bază în repriza a doua a meciului cu Elveția.

Una peste alta, tinerele noastre handbaliste „au murit frumos” și au pierdut dând totul pe teren, ori asta e cel mai important. Victoria Ungariei nu a fost doar a unei echipe mai valoroase, ci mai ales a unui sistem pus la punct până în cele mai mici detalii, dar despre asta vom mai vorbi după europene. România va lupta duminică, de la ora 17.30, pentru medaliile de bronz cu Portugalia, învinsă în prelungiri de Danemarca.

UNGARIA – ROMÂNIA 34-26 (18-16)

România: Neagu, Cristea, Andrei – Boiciuc 9, Mihai 5, Lixăndroiu 5, Grigore 3, Mohamed 3, Romaniuc 1, Geamănu, Pavel, Brîndușa, Danciu, Florea, Maxim, Borcan. Antrenori: Simona Maior-Pașca, Luminița Huțupan, Valentina Ardean-Elisei.

Foto: Emilia Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *