Naționala de junioare a încheiat europenele pe locul 11

Echipa națională de junioare (U-17) și-a încheiat sâmbătă parcursul la campionatele europene de la Podgorica. După ce a pierdut vineri în fața Suediei, scor 23-29 (13-12), România a învins sâmbătă Cehia cu 33-25 (14-15), în partida pentru locurile 11-12. Selecționata pregătită de Marius Dănuleț a încheiat astfel pe locul 11 un european la care senzația a fost că valoarea echipei noastre a fost mult peste locul ocupat la final. Din păcate, însă, o grupă preliminară grea, cu Franța și Ungaria, în care fetele noastre au cedat pe final în fața celor două, a făcut ca România să nu poată accede în primele 8, acolo unde îi era locul. Din fericire, selecționata noastră a reușit să câștige grupa secundară și să obțină biletele pentru campionatul mondial de anul viitor.

Rezultatul final de la Podgorica are, cu siguranță, mai multe cauze. Una dintre acestea și poate cea mai importantă e oboseala acumulată după două turnee consecutive în doar două săptămâni (la FOTE s-a deplasat cel mai bun lot pentru că s-a cerut imperativ obținerea unei medalii). Nu trebuie omis nici felul în care această generație a fost tratată de conducerea federației, căreia selecționerul Marius Dănuleț i-a stat în gât fiindcă n-a vrut să plece în vara anului trecut. Relevantă este lipsa antrenorului cu portarii sau a unui psiholog din delegația pentru europene, acolo unde a fost trimis, nu se știe de ce și în ce calitate, cel mai nou colaborator al administrației Din, e vorba de Ovidiu ”Coco” Mihăilă.

Cu siguranță că, în zilele următoare, vom avea și analiza selecționerului Marius Dănuleț. Din păcate, e foarte probabil ca acesta să nu-și continue activitatea la acest lot, cu o generație talentată, care cu siguranță va mai avea un cuvânt de spus în competițiile internaționale dacă Din & Mazilu nu vor numi vreun selecționer exclusiv pe criterii de apartenență la gașcă.

În orice caz, ca unul care am fost la Podgorica la meciurile din grupă, reiterez faptul că m-am simțit mândru de felul în care echipa noastră s-a luptat în teren. N-a fost să fie acum, dar sunt sigur că va fi mult mai bine data viitoare.

UPDATE: O veste bună de la europenele de junioare: arbitrii români Mihai Pîrvu și Mihai Potîrniche vor arbitra duminică finala mică, dintre Germania și Croația. În finala mare se vor întâlni Franța și Danemarca.

3 comentarii la „Naționala de junioare a încheiat europenele pe locul 11

 • 13/08/2023 la 07:20
  Permalink

  Nu această conducere critica fosta conducere ,de numirile de antrenori de la loturi,de greșelile de abordare a unor competiții, de selecțiile făcute, iar acum se merge pe aceleași principii!Când oare vor fi în România conducători de la politica la orice domeniu de activitate să fie complet dezinteresați de propriile interese și vor respecta întrutotul promisiunile electorale!Rușine d-le Din dacă ai uitat promisiunile!

  Răspunde
 • 13/08/2023 la 10:42
  Permalink

  Si Franta a fost la Fote si a avut rezultate bune la euro. Sa zicem ca am incercat alimentarea scroafei in exces taman in ajunul competitiei, fara sa se tina cont ca fetele astea nu sunt obisnuite cu un asemenea efort fizic si psihic. Nu e vina lor. Por castiga mondialul de anul viitor daca se pun la punct cu pregatirea fizica si sunt bine tinute in mana. Foarte talentate, prost gestionate. E nevoie de o noua conducere, profesionista si multa munca la cluburi, unde este un dolce far niente teribil. Acolo e nevoie de munca si stimulare a antrenorilor de copii si juniori. Inclusiv cursuri serioase de profesionalizare. Uitati-va la Ungaria si Franta. Nu foarte mult talent dar multa maturitate si eficienta. Scoala buna, serioasa. In loc sa luam exemplul celor de succes, ne luam dupa povestile clasei politice si procedam ca atare in toate domeniile. Hai la treaba, ca inchide la nonstop!

  Răspunde
 • 13/08/2023 la 19:26
  Permalink

  O generatie mai talentata deci cea a Biancai Bazaliu, atit de pomenita, dar care are nevoie de pregatire serioasa si sustinuta. Subscriu ca pot veni in primele trei locuri la Mondialul de anul viitor dar fara cumetrii si interese meschine.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *