Conducerea FRH sfidează hotărârile Consiliului de Administrație și ale Adunării Generale și își bate joc de antrenorii din sectorul juvenil

Poate că unii dintre oamenii de handbal au fost tentați să creadă că dușul rece primit de conducerea federației la ultima ședință a Consiliului de Administrație va duce la o schimbare de atitudine în gestionarea FRH. Nici vorbă de așa ceva! Dimpotrivă, sarabanda jongleriilor cu regulamentele publicate pe site-ul federației continuă cu nonșalanță. Astfel, textele regulamentelor Ligilor Naționale aprobate de Consiliul de Administrație în ședința din 29-30 iunie au fost modificate, în încercarea evidentă de a fenta obligativitatea folosirea a trei jucători români pe teren pe toată durata partidelor.

Regulamentul de desfășurare al campionatului 2023-2024 a fost modificat în mod fraudulos pe site-ul FRH – Sorin Dinu (vicepreședinte FRH) pentru gsp.ro

Mai mult, Agenția Națională pentru Sport a precizat, pe 11 august: ”Prevederile Instrucțiunilor de aprobare a Ordinului 500/2022 trebuie interpretate după cum urmează: la competițiile sportive naționale oficiale, la nivel de seniori și tineret, sportivii de performanță români trebuie să reprezinte minimum 40% din totalul sportivilor care evoluează pe teren, pe întreaga durata de desfășurare a meciurilor. Altfel spus, pe teren trebuie să se afle în permanență minimum 40% jucători români.”

De asemenea, Constantin Din refuză să ducă la îndeplinire hotărârea Adunării Generale din 28 aprilie, privind suplimentarea sumei  dedicate pregătirii antrenorilor, de la 100.000 la 500.000 de lei. Mai mult, ne apropiem de jumătatea lunii august, iar antrenorii din sectorul juvenil nu au beneficiat de nici măcar o acțiune de pregătire organizată de FRH și nici nu se întrevede vreuna. Singura acțiune dedicată antrenorilor este pentru cei de la seniori, însă și aceea e online, în perioada 14-16 august, cu o TAXĂ de 150 de lei. Unde or fi banii bugetați pentru asta???

Debandada continuă cu publicarea cu foarte mare întârziere a regulamentelor aprobate de Consiliul de Administrație în ședința de la finalul lunii iunie. Astfel, pe 8 august Regulamentul privind statutul și transferul jucătorului de handbal nu era actualizat, cu toate că prevedea o modificare importantă, respectiv faptul că ”pentru un jucător fără contract nu poate fi încheiat un contract nu poate fi încheiat un acord de transfer temporar, ci doar unul definitiv.” În  aceste condiții, există cluburi cărora li s-a refuzat împrumutul unor jucătoare în baza unui regulament nepublicat! Mai mult, în regulamentul actualizat cu mare întârziere nu este amintită modificarea votată în iunie 2023!

Contestația depusă de Vasile Pavel după ultima Adunare Generală ar putea duce, în această toamnă, la repetarea alegerilor pentru locul vacant din Consiliul de Administrație. Ar putea fi Adunarea Generală de adio a unei administrații care a demonstrat în mod repetat că este incapabilă să gestioneze decent handbalul românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *