Comisia Centrală de Arbitri încalcă flagrant Regulamentul Disciplinar al FRH

Oare ce pretenții mai putem avea vizavi de calitatea unor arbitraje, atunci când Comisia Centrală de Arbitri încalcă flagrant regulamentele federale? Este vorba de delegarea unor arbitri la un meci de Divizia A, deși aceștia erau suspendați.

Mai exact, pe data de 11 iulie 2023, reunită în ședință extraordinară, Comisia Centrală de Disciplină a ratificat suspendarea cuplului de arbitri format din Cătălin Tătaru și Andrei Vacariu pentru 3 etape, începând cu prima etapă din sezonul competițional 2023/2024. Sancțiunea fusese stabilită de Comisia Centrală de Arbitri pentru prestația de la finala campionatului juniorilor 3, dintre TEC și Turda, la nu mai puțin de 43 de zile după meci!

Cu toate acestea, cei doi arbitri au fost delegați pe 17 septembrie, la partida din Divizia A feminină dintre CSU Oradea și CSM Deva, deși Regulamentul Disciplinar al FRH prevede, la articolul 87.3, că ”pe perioada suspendării, arbitrului i se retrage dreptul de a arbitra la toate categoriile competiționale, până în momentul scurgerii etapelor la categoria competițională la care a fost suspendat. ” Cum campionatul juniorilor 3 a început chiar pe 17 septembrie, cei doi arbitri nu au efectuat practic nicio etapă de suspendare! În acest fel respectă comisia condusă de Anamaria Stoia și Ionuț Barbu regulamentele.

Dar de ce să ne mai mirăm, când pe delegările pentru etapa din weekend vedem că un arbitru din județul Mureș, Claudiu Belean, arbitrează o echipă din județul Mureș, CSM Sighișoara, în meciul de pe teren propriu cu CSM Bacău. Sau un arbitru din București, Alexandru Constantin, o arbitrează pe CSM București în deplasarea de la Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *